Sidste sejlads med cykelfærgen er 15. august

5. august 2021 Gråsten

Cirka halvdelen af billetterne til cykelfærgen Danmark-Tyskland i sommer er solgt og det glæder både skipperen på færgen og cykelfærgens ophavsmand.

“Det er primært tekniske og praktiske vanskeligheder for tyskerne med at booke – og deres fortsatte corona-tilbageholdenhed – der forklarer, at vi ikke har haft fuldt hus”, siger skipper Palle Heinrich i en pressemeddelelse.

Og Gerhard Jacobsen, tovholder for færge-projektet, tilføjer:

“I betragtning af, at vi den 1. maj ikke vidste, om vi overhovedet kom ud at sejle, må vi være ganske tilfredse”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cykelfærgen – med udgangspunkt fra Egernsund via Brunsnæs til Langballigau – indledte sæsonen den 25. juni og slutter med sidste sejlads søndag den 15. august. Dermed er det ved at være sidste chance for en rigtig god oplevelse på Flensborg Fjord i år, hvor ruten sejles to uger ekstra i forhold til sidste år.

“Der er flest passagerer på strækningen Brunsnæs-Langballigau. Vores ture til Flensborg har også rigtig pæn søgning, og vores tilbud om, at grupper kan leje cykelfærgen i tre timer på udvalgte tider er blevet en absolut succes. Der er kun en enkelt mulighed tilbage, henholdsvis den 7. og den 9. august” oplyser Palle Heinrich.

Artiklen fortsætter under annoncen

Cykelfærgens Venner yder solid opbakning og er en uvurderlig del af cykelfærgens service – og turistinformation ombord. Vennerne skal tilføres mere power med en formel organisering i en forening. Det arbejde igangsætter Gerhard Jacobsen, blandt andet for at få ansvaret bredt ud på flere skuldre, men også for at få gang i arbejdet med at skaffe penge til cykelfærgens kommende sæson.

“Vigtigst af alt skal vi have løst udfordringen med de tyske bookinger, så vi får flere passagerer fra syd”, erkender Gerhard Jacobsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk