Siloerne på Augustenborg Havn skal fjernes

6. december 2022 Augustenborg
Disponeringsplan: Arkitekterne Blaavand & Hansson
Disponeringsplan: Arkitekterne Blaavand & Hansson

I Augustenborg skal havneområdet udvikles og der er gennem længere tid snakket om, hvorvidt siloerne på havnen skal bevares eller om de skal væk. I projektforslaget, som netop er præsenteret for Hertugbyens Udviklingsforum, står det klart, at siloerne skal fjernes.

Hertugbyens Udviklingsforum har været til møde med sin Havnegruppe og Sønderborg Kommune, Arkitekterne Blaavand & Hansson, Augustenborg Brolaug, Augustenborg Bådelaug, Augustenborg Sejlklub og Hertugbyens Bevaringsforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det næste, der skal ske, det er at sejlerne holder et møde i december, så de er forberedt til et møde med kommunen i januar. Sådan som projektforslaget ser ud lige nu, så er det jo sejlerne, som bliver klemt”, siger Peter Thomsen til SønderborgNyt. Han er med i Hertugbyens Udviklingsforum og han tilføjer, at det færdige projekt nok ikke bliver helt som forslaget fra arkitekterne.

Udviklingsforums Havnegruppe har arbejdet på havneprojektet og glæder sig over, at der er udsigt til en eller flere investorer, som ønsker at udvikle vores havn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dispositionsplanen for havnen indeholder dermed ikke alene boliger, men også mulighed for café og rekreative områder. Det har igennem hele forløbet været Udviklingsforums Havnegruppes primære fokus, at Augustenborg Havn skal åbnes op og være for de mange og ikke for de få.

Havnemiljøet skal ud over at indbyde til vandaktivitet også være byens fremtidige sted for f.eks. motion og refleksion.

Lillehavstien og slotsparken ønskes naturligt koblet sammenmed den fremtidige havn , så løbe- eller traveturen kan blive lang og indtryksrig.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...