Simon Therling er Sønderborgs bedste lærling

23. september 2021 Erhverv

Det er 19. år i træk, at Industriens Uddannelser, Dansk Industri, Dansk Metal og Tekniq Arbejdsgiverne uddeler Metalindustriens Lærlingepris til 25 af de dygtigste lærlinge.

Prisoverrækkelsen i København i morgen, fredag, er en af de vigtigste hyldester af faglærte, skriver Industriens Uddannelser.

Foruden de dygtige nyuddannede er deres familier, mestre og faglærere også inviteret med til den store fejring. Og for dem, der ikke kan være blandt publikum på dagen, så bliver ML-Prisen 2021 også livestreamet på Facebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et fællestræk for automatik-tekniker Simon Therling fra Sønderborg og de øvrige prismodtagere, at de, udover at have opnået topkarakter til svendeprøven, også er gode kammerater og kolleger.

Simon Therling har gået på EUC Syd og været i lære hos Danfoss. Han er blevet indstillet til prisen af skolen og virksomheden. I indstillingen står blandt andet:

”Han er den bedste lærling, jeg nogensinde har haft”.

Sådan lød det fra en af virksomhedens teknikere i forbindelse med, at Simon Therling havde fået til opgave at lave et meget stort og komplekst test-setup til en ingeniør. En opgave man forventede ville tage minimum en måneds tid. Simon Therling lavede det på en uge og setup’et virkede ved første tænding.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv giver Simon Therling følgende bud på, hvorfor netop han har skilt sig ud blandt de indstillede.

”Det er vigtigt for mig at blive klogere, fordi det går rigtig hurtigt inden for mit område med for eksempel grøn omstilling. Det er vigtigt for at være relevant for arbejdsmarkedet og følge med udviklingen”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk