Skader kæmpevindmøller – svaret kommer om 6-10 år

18. september 2013 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Byrådet i Sønderborg sendte med Socialdemokraterne i spidsen kæmpevindmøllerne til tælling, fordi det skal undersøges, om møllerne er skadelige eller ikke.

Grundig undersøgelser tager 10-15 år - så ved eksperter om vindmøller er skadelige.

Grundig undersøgelser tager 10-15 år – så ved eksperter om vindmøller er skadelige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu viser det sig, at der vil gå rigtigt mange år, inden svaret kan blive sendt til Byrådet i Sønderborg. Faktisk sker der intet i den kommende byrådsperiode.

De første kæmpevindmøller blev opstillet i 2010, og rapporten ventes færdig i 2015. Men der vil gå mange år, før den samlede effekt på helbreddet kan analyseres, vurderer Mogens Lytken Larsen, overlæge og adjungeret professor på Aalborg Universitet:

– Ved miljømæssige ting som støj og andre påvirkninger, vil man normalt skulle have et tidsperspektiv på 10-15 år, anslår han ifølge dr.syd..

Artiklen fortsætter under annoncen

 

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...