Skader kæmpevindmøller – svaret kommer om 6-10 år

18. september 2013 Erhverv

Byrådet i Sønderborg sendte med Socialdemokraterne i spidsen kæmpevindmøllerne til tælling, fordi det skal undersøges, om møllerne er skadelige eller ikke.

Grundig undersøgelser tager 10-15 år - så ved eksperter om vindmøller er skadelige.

Grundig undersøgelser tager 10-15 år – så ved eksperter om vindmøller er skadelige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu viser det sig, at der vil gå rigtigt mange år, inden svaret kan blive sendt til Byrådet i Sønderborg. Faktisk sker der intet i den kommende byrådsperiode.

De første kæmpevindmøller blev opstillet i 2010, og rapporten ventes færdig i 2015. Men der vil gå mange år, før den samlede effekt på helbreddet kan analyseres, vurderer Mogens Lytken Larsen, overlæge og adjungeret professor på Aalborg Universitet:

– Ved miljømæssige ting som støj og andre påvirkninger, vil man normalt skulle have et tidsperspektiv på 10-15 år, anslår han ifølge dr.syd..

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. august 2022 112, Sønderborg

12 bilister blitzet ved Nybøl Skole

9. august 2022 112

I denne og den kommende uge er politiet på skolestartskampagne og i den forbindelse har ATK mandag målt bilernes hastighed ved Nybøl Skole. I alt 12 bilister havde for travlt, så de får en kedelig hilsen fra os, skriver politiet på Twitter. Mandagens hurtigste bilist kørte 69km/t i en 50zone og den hastighed udløser dagens […]

Læs mere...