Skader kæmpevindmøller – svaret kommer om 6-10 år

18. september 2013 Erhverv

Byrådet i Sønderborg sendte med Socialdemokraterne i spidsen kæmpevindmøllerne til tælling, fordi det skal undersøges, om møllerne er skadelige eller ikke.

Grundig undersøgelser tager 10-15 år - så ved eksperter om vindmøller er skadelige.

Grundig undersøgelser tager 10-15 år – så ved eksperter om vindmøller er skadelige.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu viser det sig, at der vil gå rigtigt mange år, inden svaret kan blive sendt til Byrådet i Sønderborg. Faktisk sker der intet i den kommende byrådsperiode.

De første kæmpevindmøller blev opstillet i 2010, og rapporten ventes færdig i 2015. Men der vil gå mange år, før den samlede effekt på helbreddet kan analyseres, vurderer Mogens Lytken Larsen, overlæge og adjungeret professor på Aalborg Universitet:

– Ved miljømæssige ting som støj og andre påvirkninger, vil man normalt skulle have et tidsperspektiv på 10-15 år, anslår han ifølge dr.syd..

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...