Skærpet indsats skal inddæmme smitte med engelsk coronavariant

18. januar 2021 COVID-19

Region Syddanmark er den region, hvor der i øjeblikket ses flest tilfælde af den engelske coronavariant. Det viser de nyeste analyser fra Statens Serum Institut.

Seruminstituttet foretager en række stikprøver af alle positive tests, og i uge 1 blev der fundet 15 positive prøver af varianten i Region Syddanmark. Det svarer til 9 procent af de syddanske stikprøver, som Statens Serum Institut foretog.

I uge 53 lå tallet på 5,8 procent, skriver Regions Syddanmark.

Tallene vækker en vis bekymring hos koncerndirektør Kurt Espersen:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er bestemt tal, som vi tager alvorligt. Derfor reagerer vi også med det samme og indfører yderligere tiltag på vores sygehuse, som skal være med til at inddæmme smitten. Den engelske variant er særdeles smitsom og vi gør alt, hvad vi kan, for at undgå smittespredning på sygehusene”.

Medarbejdere får tilbudt test én gang om ugen

Et af de nye tiltag er, at de regionale medarbejdere, som har patientkontakt, fra nu af bliver tilbudt test én gang om ugen.

Indtil nu er medarbejderne tilbudt test enten hver 2. eller 6. uge afhængigt af, om de er i øget risiko for at blive smittet eller arbejder med en sårbar patientgruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover vil smitteopsporingen blive intensiveret. Hvor der tidligere skulle 2-3 smittede til på en sygehusafdeling, før det blev betragtet som et smitteudbrud, vil det nu blot kræve én smittet, før en omfattende smitteopsporing går i gang.

Der vil samtidig blive en mere intens opfølgning på smitteudbrud med hyppige test dagligt eller hver anden dag i de afdelinger, som har oplevet smitte.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
2. december 2021 Kultur, Sønderborg

Synnejysk stand-up i Alsion

2. december 2021 Kultur

Christoffer Brodersen og Kalle & Kloj – Lars Thiesgaard og Chresten Speggers – vender tilbage til Alsion med en ny udgave af ’En synnejysk eftermiddag’ søndag den 20. marts kl. 15.00 I første afdeling vil Christoffer Brodersen underholde med sine viser og sange – og får også besøg af en special guest star. Efter pausen […]

Læs mere...