Skal du med i Tour de Flens?

30. april 2019 Erhverv

Flere og flere tyske bilproducenter går ind i elektrisk mobilitet og har planer om for eksempel at omdanne nogle af deres fabrikker – som VW i Zwickau – til elbil-produktionen for ikke at blive hægtet af udviklingen.

Samtidig er der stadig mange bilister, som endnu ikke har haft mulighed for at afprøve fremtidens teknologi og køretøjer, skriver Artefact i en pressemeddelelse.

Andre vil gerne udveksle deres erfaringerne med el-drevne carsharing-projekter som “Dörpsmobil”, landsby-delebil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt dette resulterer i, at antallet af interesserede passagerer fordobles fra år til år i “Tour de Flens”, hvor man helt gratis og uden tilmelding får mulighed for at køre med i forskellige biler –  alt fra Twizy til Tesla – på en meget smuk rute langs Flensborg Fjord fra Sønderborg til Glücksburg.

Turen arrangeres af Artefact, Center for Vedvarende Energi i Glücksburg/Lyksborg i fællesskab med ProjectZero, Sønderborg Forsyning og Klimapakt Flensburg.

“Igen i år vil vi indvie nye ladestandere langs ruten og oplyse de medrejsende om fremskridt vedrørende grænseoverskridende lade- og betalingssystemer”, siger turens arrangør, Werner Kiwitt, fra Artefact.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På turen – dagen før valget til EU-parlamentet – vil vi gøre opmærksom på, hvor vigtigt et samarbejde hen over grænser er, og med hjælp af den Europæiske Union er vi allerede kommet langt”.

En af de mange spændende stops på turen vil være ved CITTI-Park i Flensborg.

Her deltager bilerne  i Klimapakt Flensburgs “Elektromobilitätsmarkt”, hvor de sammen med adskillige bilforhandlere præsenterer deres nyeste elbiler.

Traditionen tro slutter turen også i år ved Artefact i Glücksburg, et center for vedvarende energi med 25 års erfaring indenfor faget, som fra i år selv stiller en elbil til rådighed for deres feriegæster.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Artefacts oplevelsespark har de tilmeldte elbil-entusiaster mulighed for at udveksle erfaringer og synspunkter, mens der nydes en god Flensburger Pils og en grillpølse – alt imens bilerne lades op med sol- og vindenergi.

Program for Touren 

Turen finder sted den 25. maj og den starter ved Sønderborg Forsyning.

Fra kl. 8 mulighed for opladning af bilerne

Kl.8.30 kaffe og morgenmad samt registrering, ændringer, tekniske detaljer;

9.30 afgang til Vollerup/Glansager solcelle-park; rundvisning ved Nicolai Andreasen, Betterenergy

Artiklen fortsætter under annoncen

10.30 ankomst ved en af Danmarks største biogas-tankstationer, Nature Energy i Sønderborg; Rundvisning ved Nicolas Bernhardi, ProjectZero.

11.30 afgang til Gråsten, hvor vi på Ringriderpladsen hilser på Oldtimerløbet 2019

12.15 mellemstop ved Annie’s og Fjordperlen Kiosk i Sønderhav

13.00 ankomst ved Citti-Park i Flensborg med deltagelse i “Mobilitätsmarkt”; mulighed for at møde interesserede bilister; frokostpause

14.10 mulighed for at besøge brint-tankanlægget H. Marks i Handewitt,

Artiklen fortsætter under annoncen

rundvisning ved Peter Hamann, EES e.V.

15:10 Start CITTIPARK til Glücksburg Schwennaustraße, Restaurant Glückselig

16.00 indvielse af den nye ladestander på Schinderdam ved rådhuset i Lyksborg

16.30 ankomst ved artefact, velkomst og en lille rundvisning i Powerpark ved Werner Kiwitt, mulighed for opladning af batterierne

17.00 fælles grillaften med Flensburger Pils

19.00: Tak for i dag – eller feste videre

Tilmelding kan ske HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk