Skal du være med i Sønderborgs Økologisk Fødevarefællesskab

6. august 2015 Sundeved

Savner du smagen af dagsfriske og duftende grøntsager?

Drømmer du om synet af lokale og giftfrie marker, bugnende med alskens frugt og grønt?
download

Så kom og vær med til at starte Sønderborg Økologiske Fødevarefællesskab, skriver Initiativgruppen bag ideen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et fødevarefællesskab er en forening, hvor medlemmerne deles om at indkøbe, pakke og udlevere en ugepakke med friske, lokale og økologiske fødevarer. Primært frugt og grøntsager.

Hvert medlem forpligtiger sig til tre timers praktisk indsats om måneden.

På den måde kan prisen for ugepakken holdes på 80-100 kr.

Vi er to ildsjæle – Irene Sanchez Lorenzen og Jettie Nielsen – som gennem noget tid har puslet med ideen, og foretaget de indledende manøvrer med at finde lokaler, producenter osv.

Derfor inviterer vi nu til Info-møde, hvor alle er velkomne.

Den 20 august kl.18 på Møllestedgård 7 A-B. Kær.

Vejen fremimages (1)

På mødet fortæller vi om, hvordan et fødevarefællesskab er skruet sammen samt om mulighederne i vores lokalområde. Vi har også inviteret relevante leverandører til at være med. I fællesskab beslutter vi, hvordan vi vi kommer videre frem mod de første levering af ugepakker samt en stiftende generalforsamling.

Foreningen VedvarendeEnergi Sønderborg har velvilligt stillet lokaler til rådighed for aktiviteterne på Møllestedgård, og landsbylauget på Kær har lånt os ny-indkøbt interiør til at udstyre pakkerummet – så forhåbentlig kan vi gå igang med at indkøbe og udlevere de første ugepakker umiddelbart efter mødet.

Vi glæder os til at mødes med alle interesserede og komme igang.

Tidspunktet er helt rigtigt

6 ud af 10 husstande handler friske lokale fødevarer når det er muligt og 9 ud af 10 økologisk når det er til samme download (1)pris. Der er derfor rigtig mange som ønsker lokale og økologiske fødevarer.

Fødevareproduktion udgør min. 30% af den globale klimabelastning. Den kan begrænses ved at købe lokale varer, efter sæson, undgå spild, og udskifte lidt af kødet med grøntsager.

Sønderborg Økologiske Fødevareselskab forenkler gulerodens vej fra jord til bord, øger glæden ved grøntsager og giver lokal efterspørgsel.

Små – og mellemstore landbrug, med varieret produktion, er mere økonomisk modstandsdygtige, end de store industri-landbrug. Et fødevarefællesskab støtter småproduktion, og sikrer at vi også på sigt har produktion af grøntsager, frugt og bær i Danmark.

Se mere om initiativet og tilmelding på vores Facebook side Sønderborg Økologiske Fødevarefællesskab

Eventuelle spørgsmål rettes til:

Irene Sanchez Lorenzen: 
email: irenelorenzen@gmail.com

Jettie Nielsen: 
email: nielsenjettie@gmail.com

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk