Skal kommuner spare for at der er penge til universiteterne?

13. marts 2015 Politik

Sønderborg og andre kommuner er klar over, at effektivisering er et vilkår i fremtiden.

”Men jeg er bekymret for, om det især er kommunerne, der skal levere råderum, så universiteter og sygehuse kan få flere penge.«

Sådan lød et lille hip fra KL-formand Martin Damm til de fremmødte ministre, da KL-formanden holdt sin indledende tale ved KL’s topmøde i Aalborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Martin Damm erklærede sig helt indforstået med, at kommunerne skal effektivisere og pegede på, at kommunerne alene i år forventer at effektivisere med hele tre milliarder kroner:

”Men det kan ikke passe, at kommunerne skal udhule de basale velfærdsydelser for at finansiere væksten i udgifterne til for eksempel universiteterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunerne skal tage hånd om flere ældre for færre penge. Mens uddannelsessektoren får flere penge, når der kommer flere studerende gennem systemet. Det kan da ikke være rigtigt”, siger KL-formanden..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...