Skal regionen forbyde tørklæder, kors og bluser med V-udskæring?

30. november 2016 Politik

Måske bliver det forbudt at bære tørklæder, politiske statements eller kors om halsen på sygehusene i Region Syddanmark.

Regionsrådet vil undersøge, om det er lovligt at kræve, at alle ansatte på sygehusene fremstår neutrale. Det er nemlig ikke lovligt alene at forbyde tørklæder, som Dansk Folkeparti i regionen havde foreslået.

DF’s forslag om et tørklædeforbud blev forkastet, fordi regionens juraafdeling har vurderet, at det ville være ulovlig forskelsbehandling.

I stedet skal det så undersøges, om alle symboler skal væk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at de ansatte hverken må bære religiøse, ideologiske eller politiske symboler.

“Jeg undlod at stemme, fordi jeg synes, at sådan som sygehusene er kørende – med dårligt arbejdsklima, en ambulancedrift, der endnu ikke virker og meget andet , så er der vigtigere ting at tage sig til”, siger socialdemokratiske Jørn Lehmann til SønderborgNYT. Hvis sagen kommer op i regionsrådet igen, så vil han huske de øvrige i rådet på, at det så også vil ramme personer med tatoverede vikingesymboler og alle de, der går i trøjer med V-udskæring, hvis man stemmer ja.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...