Skal Strandpromenaden sikres mod fremtidens vandmasser?

10. april 2021 Samfund

I forbindelse med høj vandstand og kraftig vindpåvirkning er der i februar sket skader på Strandpromenadens klinkebelægning i et område fra Vikingeklubben og i retning mod Marina Allé.

Skadesomfanget omfatter en strækning på ca. 160 meter svarende til ca. 150 til 175 kvadratmeter klinkebelægning.

COWI var teknisk rådgiver i forbindelse med renovering af Strandpromenaden i 2017. På baggrund af hændelsen i marts 2018 – hvor der i endnu større omfang opstod skader på klinkebelægningen, ligeledes som følge af høj vandstand og stor bølgepåvirkning – indgik Sønderborg Kommune og COWI et forlig om at dele udgifter til nødvendig reetablering af klinkebelægningen på Strandpromenaden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forliget gælder med en gentagelsesperiode frem til den 19. juni 2022, svarende til fem år efter aflevering af entreprisen.

Vej og Park har afgivet bud på udbedring af skaderne og COWI har accepteret tilbuddet.

Inden arbejdet går i gang, skal det besluttes, om der i samme arbejdsgang skal efterbehandles med en forsegling af klinkebelægningen som en forebyggende indsats. COWI har lavet et notat vedrørende forsøg med belægningsforsegler, herunder forventede fordele og ulemper samt økonomi.

Artiklen fortsætter under annoncen

På tirsdag skal Teknik- og Miljøudvalget tage stilling til, om Strandpromenaden skal fremtidssikres eller ikke. Og den beslutning har næstformand Stefan Lydal ikke svært ved at tage:

“Jeg er stemt for, at vi fremtidssikrer klinkebelægningen, så vi ikke skal blive ved med at reparere Strandpromenaden”, siger han til SønderborgNYT

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 112, Sønderborg

Kørekortet virkede ikke

18. maj 2021 112

Ved middagstid mandag blev en 30-årig kvinde fra Sønderborg standset af politiet, da hun kørte bil på Præstegaardsvej i Ulkebøl. “Kvindens kørekort er administrativt inddraget, så hun må slet ikke køre bil”, siger politikommissær Chris Thorning Vestedal. Der kan være flere årsager til, at kvindens kørekort er administrativt inddraget.

Læs mere...