Skatteminister: Sønderjylland er bare billigere end Frederiksberg

12. februar 2015 Politik

EkstraBladet skrev onsdag, at skatteminister Benny Engelbrecht betaler forbavsende lidt i grundskyld.

“Jeg ved godt at det er svært at forstå beskatning af ejendomme, men helt forkert er det i alt fald når EkstraBladet gør sig kloge på hvad ejendomme og grunde er værd i Sønderjylland. I en artikel angiver de at min ejendom

Benny Engelbrecht anbefaler varmt andre at flytte til Sønderjylland - hvor der er lav grundskyld og mange andre plusser.

Benny Engelbrecht anbefaler varmt andre at flytte til Sønderjylland – hvor der er lav grundskyld og mange andre plusser.

Artiklen fortsætter under annoncen

skulle have en meget lav grundskyld i forhold til ejendommens værdi, skriver Benny Engelbrecht på sin Facebook.

Imidlertid betaler man grundskyld af grundens værdi – ikke ejendommen, så for at der ikke danner sig nogen myter opstiller skatteministeren regnestykket:

“Den grund mit hus er bygget på har en offentlig vurdering på 185.500. Grundskyldspromillen i Sønderborg er 27.1. Dermed er min grundskyld 5.027,05 kr” forklarer Benny Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dejligt og billigt i Sønderjylland

Hvis nogen synes det lyder billigt, så kan han da kun varmt anbefale dem at flytte til Sønderjylland.

“Her er masser af luft, billige byggegrunde – du kan endda blive nabo til Charlotte og mig i Adsbøl – og her er sågar en god flyforbindelse til København og så bor man tæt på Europa” lyder det fra skatteministeren.

“Jeg kan i øvrigt forstå, at MF Jan E. Jørgensen, der selv bor på Frederiksberg vil indkalde mig i samråd på baggrund af EkstraBladets artikel. Det samråd vil jeg se frem til – hvem ved, måske kunne jeg få lidt flere til at få øjnene op for at det rigtig godt kan svare sig at bo i Sønderjylland”, skriver Benny Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...