Skatteminister: Sønderjylland er bare billigere end Frederiksberg

12. februar 2015 Politik

EkstraBladet skrev onsdag, at skatteminister Benny Engelbrecht betaler forbavsende lidt i grundskyld.

“Jeg ved godt at det er svært at forstå beskatning af ejendomme, men helt forkert er det i alt fald når EkstraBladet gør sig kloge på hvad ejendomme og grunde er værd i Sønderjylland. I en artikel angiver de at min ejendom

Benny Engelbrecht anbefaler varmt andre at flytte til Sønderjylland - hvor der er lav grundskyld og mange andre plusser.

Benny Engelbrecht anbefaler varmt andre at flytte til Sønderjylland – hvor der er lav grundskyld og mange andre plusser.

Artiklen fortsætter under annoncen

skulle have en meget lav grundskyld i forhold til ejendommens værdi, skriver Benny Engelbrecht på sin Facebook.

Imidlertid betaler man grundskyld af grundens værdi – ikke ejendommen, så for at der ikke danner sig nogen myter opstiller skatteministeren regnestykket:

“Den grund mit hus er bygget på har en offentlig vurdering på 185.500. Grundskyldspromillen i Sønderborg er 27.1. Dermed er min grundskyld 5.027,05 kr” forklarer Benny Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dejligt og billigt i Sønderjylland

Hvis nogen synes det lyder billigt, så kan han da kun varmt anbefale dem at flytte til Sønderjylland.

“Her er masser af luft, billige byggegrunde – du kan endda blive nabo til Charlotte og mig i Adsbøl – og her er sågar en god flyforbindelse til København og så bor man tæt på Europa” lyder det fra skatteministeren.

“Jeg kan i øvrigt forstå, at MF Jan E. Jørgensen, der selv bor på Frederiksberg vil indkalde mig i samråd på baggrund af EkstraBladets artikel. Det samråd vil jeg se frem til – hvem ved, måske kunne jeg få lidt flere til at få øjnene op for at det rigtig godt kan svare sig at bo i Sønderjylland”, skriver Benny Engelbrecht.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Kultur, Gråsten

Se nogle af de steder hvor der fejres Sankt Hans

23. juni 2021 Kultur

Du kan fejre Skt. Hans på Fluepapiret i Sønderborg, hvor Michael Vogensen spiller musik fra klokken 17:30 og klokken til klokken 19:30 er det bandet ‘Gør det noget’, som skal spille. Klokken 19 dukker Ballonklovnen Finn op og laver sjove ballondyr til børn og barnlige sjæle. “Klokken 20 bliver bålet tændt og jeg fortæller ikke, […]

Læs mere...