Skiftedag: Sydtrafik ændrer i køreplanerne

15. juni 2021 Erhverv

Søndag den 27. juni er skiftedag for alle Sydtrafiks køreplaner. De fleste køreplaner har dog kun mindre ændringer, men i Sønderborg sker der større ændringer på kørslen mellem Aabenraa og Sønderborg, Gråsten og Aabenraa samt i bybusnettet.

Det skriver Sydtraik i en pressemeddelelse.

Linje 2 og linje 6 i Sønderborgs bybusnet nedlægges ved køreplansskiftet og linje 3 får justeret afgangstiderne. Det her været nødvendigt at finde besparelser i den kollektive trafik, og det er sket på baggrund af data om passagergrundlaget samtidigt med, at man har haft for øje, hvor der er alternative muligheder for passagererne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover sker der mindre ændringer på rigtig mange skoleruter i kommunen, så Sydtrafik opfordrer alle til at tjekke deres køreplan i forbindelse med skiftet.

Efter fredag den 16. juli genoptages natbussernes første tur fredage og lørdage, så det passer med de udvidede åbningstider på barer og restauranter.

De største ændringer sker på de regionale ruter, der binder de syd- og sønderjyske kommuner sammen med busruter mellem de større byer og uddannelsessteder. I år lægger Sydtrafik disse ruterom, så de passer med principperne for den regionale busbetjening og på nogle ruter er ruteforløbet blevet forenklet, mens andre lægges sammen eller deles op i to.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et eksempel på dette kan ses på rute 112 mellem Sønderborg og Aabenraa. Den har i dag et indviklet ruteforløb, hvor den på nogle afgange følger hovedvejen, mens andre afgange har afstikkere til Varnæs eller Blans.

Fra sommeren i år vil hovedrute 112 følge hovedvejen mellem Sønderborg og Aabenraa med 16 daglige afgange, og den vil så blive suppleret med en ny uddannelsesrute 113, der med to afgange om morgenen og tre om eftermiddagen sikrer adgangen til uddannelse for de unge på landet mellem de to byer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rute 128 mellem Aabenraa og Gråsten bliver til en uddannelsesrute, hvor afgangene passer med mødetiderne på ungdomsuddannelserne så godt som muligt. Samtidigt er ruteforløbet blevet forenklet, så ruten på alle ture kører via Rinkenæs, Hokkerup, Kværs, Felsted og Lundsbjerg.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...