Skoler og kulturliv er også erhvervspolitik

21. august 2015 Sundeved
Skoler, fritidsmuligheder og arbejdspladser til ægtefæller kan betyde lige så meget som sagsbehandling og byggetilladelser, når virksomheder leder efter et sted at slå sig ned.
 Det vurderer både kommuner og erhvervsliv, skriver KL.IMG_9506
Artiklen fortsætter under annoncen

Kort sagsbehandlingstid, lempelige plankrav og fleksible medarbejdere, der ikke kun tænker i paragraffer. Det er nogle af de ting, der dukker op igen og igen, når kommunernes erhvervsvenlighed diskuskuteres.

Kommunerne har siden 2007 oprustet kraftigt på erhvervsområdet og brugte i 2014 næsten en milliard kroner til erhvervsservice og hjælp til iværksættere. Det er også vigtigt, at der fortsat fokuseres på de traditionelle erhvervsområder, men det kan være en fordel at tænke meget bredere, når man forsøger at gøre sig attraktiv for erhvervslivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vurderer flere aktører på erhvervsområdet.

Store kommunale områder, som folkeskolen, daginstitutioner og kulturliv, betyder rigtig meget, når virksomheder skal tiltrække arbejdskraft eller finde nye steder at slå sig ned.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. august 2022 Politik, Sønderborg

Borgmesterpartiet kan komme i mindretal når det gælder udlicitering af rengøringsopgaver

18. august 2022 Politik

Socialdemokratiet har aldrig været fortaler for udlicitering af kommunale opgaver og det gælder også den kritiserede rengøring af kommunale skoler og daginstitutioner i den jyske del af kommunen. I en pressemeddelelse gjorde Socialdemokratiet onsdag aften det tydeligt, at de ikke vil lægge stemmer til, at der udliciteres flere rengøringsopgaver før, at de, der allerede er […]

Læs mere...