Skolestart: Pas på de små i trafikken

4. august 2016 Sundeved

Børnene er tilbage fra sommerferie, og derfor bliver trafikanterne nu mindet om at passe ekstra godt på skolebørnene på vejene. Det sker i Sønderborg Kommune med kampagnen “Børn på vej” – og samtidig laver politiet kontrol på skolevejene.

Det skal være trygt og sikkert for landets skolebørn at gå og cykle til og fra skole. Hvert år viser politiets kontroller, at mange bilister kører for stærkt på skolevejene. Derfor minder Sønderborg Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden bilisterne om at være ekstra opmærksomme omkring skolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som barn eller ung kan det være svært at overskue morgentrafikken, der ofte er kaotisk ved skolerne. Derfor er det vigtigt, at flere bilister sænker farten og viser hensyn, så ingen skolebørn kommer til skade i trafikken”, siger Pia Duus Møhl fra Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Politikontrol ved skolerne

Sideløbende med den landsdækkende kampagne “Børn på vej” sætter politiet ind med ekstra kontrol ved mange af skolerne. Ved sidste års kontrol stoppede politiet på landsplan over 6.000 bilister, der kørte for stærkt, 163 bilister med håndholdt mobiltelefon og 136 bilister, der ikke havde spændt børnene fast.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har lanceret en ny hjemmeside, hvor forældre til både små og store børn kan få gode råd til, hvordan de klæder deres børn på, så de ikke ender i en trafikulykke.

Se hjemmesiden HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk