Skolestart: Pas på de små i trafikken

4. august 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Børnene er tilbage fra sommerferie, og derfor bliver trafikanterne nu mindet om at passe ekstra godt på skolebørnene på vejene. Det sker i Sønderborg Kommune med kampagnen “Børn på vej” – og samtidig laver politiet kontrol på skolevejene.politi

Det skal være trygt og sikkert for landets skolebørn at gå og cykle til og fra skole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvert år viser politiets kontroller, at mange bilister kører for stærkt på skolevejene. Derfor minder Sønderborg Kommune sammen med Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden bilisterne om at være ekstra opmærksomme omkring skolerne.

”Som barn eller ung kan det være svært at overskue morgentrafikken, der ofte er kaotisk ved skolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor er det vigtigt, at flere bilister sænker farten og viser hensyn, så ingen skolebørn kommer til skade i trafikken”, siger Pia Duus Møhl fra Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Politikontrol ved skolerne

Sideløbende med den landsdækkende kampagne “Børn på vej” sætter politiet ind med ekstra kontrol ved mange af skolerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved sidste års kontrol stoppede politiet på landsplan over 6.000 bilister, der kørte for stærkt, 163 bilister med håndholdt mobiltelefon og 136 bilister, der ikke havde spændt børnene fast.

Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden har lanceret en ny hjemmeside, hvor forældre til både små og store børn kan få gode råd til, hvordan de klæder deres børn på, så de ikke ender i en trafikulykke.

Se hjemmesiden HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...