Skriv for Demokratiet – vinderordene handler om amerikanske præsidenter

1. november 2017 Uddannelse

Der var kontante præmier og store klapsalver, da vinderne af Sønderborg Kommunes essay-konkurrence “Skriv for Demokratiet” tirsdag blev kåret.

150 glade klassekammerater, en flok stolte forældre og en tilfreds dommerkomité var ingredienserne da Det Sønderjyske Køkken tirsdag dannede rammen om præmieoverrækkelsen i essaykonkurrencen “Skriv for Demokratiet”. Den er udskrevet af Sønderborg Kommune, der har bedt elever på folkeskoler og ungdomsuddannelser om at give deres bud på, hvordan man kan få involveret de unge mere i lokaldemokratiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt eleverne på ungdomsuddannelserne vandt 17-årige Mette Uldall Juhl fra 1. G på Alssundgymnasiet Sønderborg med essayet: “Om Erik Lauritzen, Trump og modet til at tage ansvar”. Hun modtog et gavekort på 5.000 kroner, og var overrasket over at vinde:

”Jeg håbede på at vinde. Men jeg tænkte, at jeg ikke er så gammel og erfaren i at skrive essays”, siger hun og tilføjer, at det er en udfordring at få involveret de unge i demokratiet:

”Det er svært at komme med konkrete svar og se, hvor man skal starte. Men jeg vil gerne bevare optimismen og vise, at der er muligheder”.

Lincoln som inspiration

I kategorien for folkeskoleelever var der et gavekort på 5.000 kroner til vinderens klasse. Her vandt Sophia Staugaard på 15 år fra Nydamskolen:

”Vi fik det som opgave i klassen, og nogle af opgaverne blev valgt ud og sendt ind. Jeg havde ikke en særlig metode, men skrev det, der faldt mig ind”.

Sophia Staugaard lagde ud med et citat af den tidligere amerikanske præsident Abraham Lincoln og foreslog i sit essay, at man kan lave et lokalt folkemøde for unge i Sønderborg:

”Vi er den næste generation og har indflydelse på det, der sker i fremtiden. Vi skal jo snart stemme, fortæller hun og tilføjer, at citat af Lincoln dukkede op, da hun som research til opgaven læste om præsidenter og statsministre”.

Præmierne blev overrakt tirsdag eftermiddag i Det Sønderjyske Hus. Der var kategorier for både folkeskoleelever og elever på ungdomsuddannelser, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Konkurrencen “Skriv for Demokratiet” er én af indsatserne i forbindelse med, at Sønderborg Kommune er Årets Ungdomskommune 2017.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk