Skriv stelnummeret på din cykel op og gem sedlen

7. oktober 2015 112

Politiet må ifølge TV SYD nogle gange lade cykeltyve køre videre på en stjålen cykel.

“Mange cykel-ejere har ikke stelnummeret på deres cykel skrevet op. Derfor er de på den, når cyklen forsvinder. Andre har ikke en godkendt lås på – eller de mener, at de ikke vil få noget særligt af forsikringsselskabet på grund af cyklens alder eller på grund af selvrisikoens størrelse. Nogle har ikke en godkendt lås på cyklen og anmelder den derfor heller ikke stjålet”, siger politikommissær Mikael Knudsen fra Udlændingekontrollen i Padborg.elcykel1

Artiklen fortsætter under annoncen

Politiet afslører jævnligt lastvogne på ved ud af Danmark, fyldt med cykler.

Når cyklerne ikke er meldt stjålet, kan politiet ikke sigte chaufføren for tyveri eller hæleri. Og i sidste ende kan det blive nødvendigt at lade chaufføren køre – med cyklerne.

“Det ærgrer os hver gang, vi må lade formodede tyve gå – og endda med det stjålne”, siger Mikael Knudsen, som kommer med denne opfordring:

“Gem dit stelnummer – og meld din cykel stjålet så hurtigt som muligt. Altid”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også tilfælde, hvor politiet stopper en cykel, hvor det er ejeren, der kommer trillende på et køretøj, som han selv har meldt stjålet.

Det er forsikringssvindel.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om ophævelse af fælles forældremyndighed

24. juni 2021 Samfund

Kære Brevkasse, Jeg har to drenge på 6 og 8 år med min ekskone. Vi har fælles forældremyndighed, og hun har bopælen på begge børn. Der har altid været et højt konfliktniveau, og vores samarbejde fungerer bare ikke. Børnenes mor overholder næsten ingen af de aftaler, som vi indgår med hinanden, herunder vedrørende samvær, og […]

Læs mere...