Skrot gasfyret og få tilskud til fjernvarme eller en varmepumpe

16. april 2021 Samfund

Første runde af tilskud til energi-renovering via Bygningspuljen blev hurtigt fordelt blandt omkring 8.000 boligejere, men der er fortsat mulighed for at få tilskud fra ’afkoblingspuljen’, hvis boligejere ønsker af skifte gasfyret ud med fjernvarme eller en varmepumpe.

”Det er en oplagt mulighed for os fjernvarmeselskaber, at imødekomme potentielle kunder, der gerne vil skifte til eksempelvis fjernvarme. Vi gør kunderne opmærksomme på muligheden, og opfordrer dem til at søge puljen med det samme”, siger Heidi Sommerset, der er kunde- og kommunikationskonsulent hos Sønderborg Varme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Evida, som er ansvarlig for distribution af naturgas i Danmark fortæller, at der fortsat er tilskud i ’ afkoblingspuljen’, som giver privatpersoner mulighed for at få dækket udgiften på 7.017 kroner, når gassen skal afkobles.

”Gebyrfritagelsen tildeles efter ’først-til-mølle-princippet’, hvilket betyder at de boligejere, som først indberetter et behov for afkobling, får tildelt gebyrfritagelsen, indtil den årlige pulje er tom,” fortæller driftssupporter hos Evida, Mirila Pivac.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er privatkunder og udlejere, der kan søge tilskud fra ‘Afkoblingspuljen’, og fjernvarmeværker og VVS-installatører med konverteringsprojekter kan derfor med fordel opfordre potentielle kunder til, at søge tilskud fra puljen, så de på den måde kan mindske deres udgift til konverteringen til grøn varme.

Afkoblingsordningen er et resultat af den politiske klimaaftale fra den 22. juni 2020, hvor der blev afsat midler til gebyrfritagelse ved afkobling fra gassystemet, og midlerne uddeles i perioden 2021-2026.

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Mød Thomas Vinterberg i FOFs online-studie

18. maj 2021 Kultur

Thomas Vinterberg, der jo nok er én af de mest kendte danskere i disse dage, er gæst hos FOF, hvor alle får mulighed for at være med via FOF Syds online-studie. Thomas Vinterberg blev optaget på Den Danske Filmskole i København i 1989 som den yngste elev nogensinde. Fire år senere afsluttede han sin uddannelse […]

Læs mere...