Skytterne sørgede for musik i Mølleparken Plejecenter

8. juni 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Traditioner skal der værnes om og det gør både Mølleparken Plejecenter og Borgerforeningens Skyttelaug i fællesskab, når flaget skal hejses på plejecentret den dag, hvor skyttebrødrene kæmper om kongetitlen.

Kongetitlen var netop i spil lørdag og efter skydningen satte skyttebrødrene kursen mod plejecentret, hvor de ældre utålmodigt ventede på dem. Som noget helt nyt, så kom skytterne senere end de tidligere år – og det betød ekstra ventetid til de ældre, der ikke var helt sikre på, at skytterne havde rokket med traditionerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Heldigvis blev plænen ved Mølleparken fyldt med skyttebrødre og med sig havde de spillende musikere fra både Sønderborg Garden og Sønderborg Pipes and Drumms. Flaget blev fulgt til tops af musikken og efter der var delt hvide nelliker ud, så gik det afsted mod Rådhuset.

Forklaring på forandringen

Når skyttebrødrene ikke længere starter deres festdag på Mølleparken Plejecenter, så er forklaringen, at de hellere vil starte med at skyde, så den nye konge kan hyldes på festdagen det år, hvor han vinder.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Og så er det mere festligt for os at gå optog gennem byen, når der er mennesker i gaderne, siger skytternes formand, Tage Christensen.

Se billeer fra Mølleparken Plejecenter: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.561424573908111.1073741880.371861676197736&type=3

18. juli 2024 Augustenborg, Samfund

Bosted har fået bugt med magt og tvang

18. juli 2024 Augustenborg

På det socialpsykiatriske botilbud, Hertughaven, i Augustenborg var op mod ti tvangsindlæggelser hver måned, et højt antal magtanvendelser og konflikter – nu er magt og tvang er minimeret, høj faglighed og beboerinddragelse er i fokus – og den regionale psykiatri er en vigtig samarbejdspartner i hverdagen, skriver Socialpædagogerne. ”Vi har sat ind på flere parametre. […]

Læs mere...