Slægthistorisk Forening fejrer sine 40 år med to foredrag

22. september 2021 Kultur

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland markerer lørdag foreningens 40 års jubilæum med bl.a. 2 spændende foredrag i MultiKulturhuset Sønderborg og arrangementet starter kl. 10.30, hvor der bydes velkommen.

Det første foredrag starter kl. 10.45, hvor cand.jur. Kirsten Sanders, der er formand for Danske Slægtsforskere, holder foredraget ”En introduktion til DNA”. DNA er et værktøj, der kan bidrage til at kvalitetssikre den papirbårne slægtsforskning, ligesom DNS-tests kan være en hjælp til at finde ukendte, nulevende slægtninge. DNA-test kan desuden være en metode til løse slægtens skjulte gåder, skriver foreningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det andet foredrag starter kl. 13.00, hvor Bodil Grove Christiansen fortæller om ‘Familysearch og de mange muligheder for anvendelse i slægtsforskning’. Foredraget henvender sig til både nye og øvede slægtsforskere, der vil kunne få tips og tricks til at kunne udnytte de kilder, der er digitaliserede og delvis søgbare på dette website.

Arrangementet er åbent for alle interesserede og der er gratis adgang. Foredragene er arrangeret i samarbejde med FolkeUniversitetet i Sønderborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk