Slagter Nielsen: Sådan steger du flæskesteg og and

19. december 2018 Erhverv

Julemiddagen er et af årets højdepunkter, men for mange er den også præget af præstationsangst. For flæskestegen skal have sprøde svær og anden må ikke blive for tør.

Ifølge Thomas Nielsen, der er slagtermester hos Slagter Nielsen i Nordborg, kan det være en jungle at finde rundt i de mange opskrifter og forskellige fremgangsmåder. Han får hvert år mange spørgsmål fra kunder, der er i tvivl om, hvordan de bedst tilbereder stegen til juleaften.

Heldigvis kan du slippe for forvirringen og præstationspresset ved at bruge slagterens fremgangsmåde – der sikrer dig en sprød flæskesteg og saftig and.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flæskestegen

Start med at gnide godt med salt ned mellem sværene, og læg så stegen i midten af en bradepande, der er smurt med lidt smør. Det er en god idé at lægge noget stanniol under stegen, så sværen ligger lige og dermed får fordelt varmen. Fyld svesker, æbler, en sjat rødvin og lidt væde rundt om stegen i bradepanden.

Sæt bradepanden midt i ovnen, der er varmet op til 180 grader. Lad den stege i halvanden til to timer. Under de sidste 15 minutter af stegetiden kan du eventuelt hælde lidt vand i bradepanden, så der bliver stegesky til sovsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lad efterfølgende flæskestegen hvile i 20-25 minutter, inden du skærer den ud – men undgå at dække den til under hviletiden, da sværen så bliver blød.

Anden

Forvarm ovnen til 220 grader og sæt en bradepande med vand nederst. Imens skyller du anden indvendigt med vand, krydrer med salt og peber og fylder den med æblebåde og svesker.

Når ovnen er varm, sætter du anden ind på en rist med brystet nedad og sænker ovntemperaturen til 160 grader. Start med at give stegen 45 minutter og vend den herefter, så den ligger med brystet opad – uden at lade ovnlågen være åben for længe, da det kan give tørt kød. Sørg også for, at der hele tiden er væske i bradepanden i bunden af ovnen, så anden holder sig saftig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Steg anden videre i cirka en time og 45 minutter ved 160 grader. Er skindet ikke sprødt nok, kan du efterbrune anden ved 220 grader i cirka ti minutter.

Lad den hvile lidt, inden du skærer den ud.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...