Slesvig-Holstein huser flere flygtninge end hele Danmark

27. august 2015 Politik

Onsdag vedtog det borgerlige flertal i Folketinget en række stramninger, som skal sænke flygtningestrømmen til downloadDanmark. Ifølge flertallet kommer der alt for mange flygtninge til Danmark – mange flere end vi kan håndtere.

Men faktisk har Danmark modtaget langt færre flygtninge og asylansøgere, end vores naboer mod syd det første halvår af 2015. Frem til 31. juli i år har Danmark modtaget 6.700 flygtninge. Lige syd for grænsen – i delstaten Slesvig-Holsten – har de i samme periode modtaget 10.300, altså hele 3.600 flere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sammenlignet med Danmark har Slesvig-Holsten kun halvt så mange indbyggere, og udgør i størrelse kun en tredjedel af Danmark.

Tyskerne behandler flygtninge bedreimages (2)

Altså mange flere flygtninge på et meget mindre område med langt færre indbyggere lige syd for grænsen. Det gør også, at tonen i flygtningedebatten nord og syd for grænsen er meget forskellig. I Slesvig-Holsten er man bedre til at tale pænt om og til flygtninge, lyder det fra den tyske delstat.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...