Slesvigs Parti raser over Fælleslistens udvalgsformand

2. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Slesvigsk Partis medlemmer af byrådet i Sønderborg Kommune har bedt borgmester Erik Lauritzen om et møde for at drøfte de udtalelser, Erik Lorenzen, formand for kommunens Børn- og Uddannelsesudvalg, er citeret for i en avis forleden.

Sven Jensen raser over, at Fælleslistens udvalgsformand ikke kender lovgivning og virkelighed.

Sven Jensen raser over, at Fælleslistens udvalgsformand ikke kender lovgivning og virkelighed.

Erik Lorenzen påstår her blandt andet, at ”de tyske institutioner lettere kan give et godt tilbud, fordi de får et økonomisk tilskud fra Tyskland”.

  • Erik Lorenzen burde vide, at det ikke er sandt, siger Slesvigsk Partis Sven Jensen.

  • De tyske institutioner får det samme tilskud pr.

    Artiklen fortsætter under annoncen

    nomeringsbarn som alle andre børnehaver i Sønderborg Kommune og ingen yderlige tilskud fra hverken Tyskland eller DSSV, som er hovedorganisationen for alle tyske institutioner.Slesvigsk

Sven Jensen tilføjer, at et godt tilbud ikke afhænger af økonomien, men af tilgangen til opgaverne:

  • Sønderborg Kommune burde i stedet glæde sig over, at så mange forældre vælger at sende deres børn i en tysk børnehave, fordi det udvikler børnenes sproglige og kulturelle kompetencer.

Erik Lorenzen er på kant med internationale aftaler, når han insisterer på, at de tyske institutioner ”ikke er baseret på det tyske mindretal, hvis interesser, de egentlige var sat til at varetage”, siger Sven Jensen med henvisning til København-Bonn Erklæringerene fra 1955, der fastslår, at bekendelsen til dansk eller tysk nationalitet og kultur i det dansk-tyske grænseland i Sønderjylland er fri og ikke må efterprøves..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Hotel Alsiks ansatte arbejder ivrigt på at blive klar til onsdag

16. april 2021 Erhverv

Fredag blev det meldt ud fra regeringen, at restauranter må åbne for adgangen til deres lokaler fra onsdag og nu er alle Hotel Alsiks medarbejdere i fuld gang med at forberede genåbningen. “Fra onsdag kan gæsterne nyde vores mad i Restaurant Alsik og på terrassen”, siger direktør John Ankjær til SønderborgNYT. Samme dag åbnes der […]

Læs mere...