Slesvigs Parti raser over Fælleslistens udvalgsformand

2. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Slesvigsk Partis medlemmer af byrådet i Sønderborg Kommune har bedt borgmester Erik Lauritzen om et møde for at drøfte de udtalelser, Erik Lorenzen, formand for kommunens Børn- og Uddannelsesudvalg, er citeret for i en avis forleden.

Sven Jensen raser over, at Fælleslistens udvalgsformand ikke kender lovgivning og virkelighed.

Sven Jensen raser over, at Fælleslistens udvalgsformand ikke kender lovgivning og virkelighed.

Erik Lorenzen påstår her blandt andet, at ”de tyske institutioner lettere kan give et godt tilbud, fordi de får et økonomisk tilskud fra Tyskland”.

  • Erik Lorenzen burde vide, at det ikke er sandt, siger Slesvigsk Partis Sven Jensen.

  • De tyske institutioner får det samme tilskud pr. nomeringsbarn som alle andre børnehaver i Sønderborg Kommune og ingen yderlige tilskud fra hverken Tyskland eller DSSV, som er hovedorganisationen for alle tyske institutioner.Slesvigsk

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Sven Jensen tilføjer, at et godt tilbud ikke afhænger af økonomien, men af tilgangen til opgaverne:

  • Sønderborg Kommune burde i stedet glæde sig over, at så mange forældre vælger at sende deres børn i en tysk børnehave, fordi det udvikler børnenes sproglige og kulturelle kompetencer.

Erik Lorenzen er på kant med internationale aftaler, når han insisterer på, at de tyske institutioner ”ikke er baseret på det tyske mindretal, hvis interesser, de egentlige var sat til at varetage”, siger Sven Jensen med henvisning til København-Bonn Erklæringerene fra 1955, der fastslår, at bekendelsen til dansk eller tysk nationalitet og kultur i det dansk-tyske grænseland i Sønderjylland er fri og ikke må efterprøves.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Samfund, Sønderborg

Sønderborg er klar til at tage imod flere ukrainere

30. november 2022 Samfund

Den infrastruktur, der skal sikre el, vand og varme i Ukraine, er ødelagt af russerne og der er kommet meldinger om, at endnu flere ukrainere vil forlade hjemlandet fra nu af, fordi vinteren sætter ind – og det betyder, at der er mulighed for, at Danmark og dermed også Sønderborg skal tage imod flere ukrainske […]

Læs mere...