Slesvigs Parti raser over Fælleslistens udvalgsformand

2. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Slesvigsk Partis medlemmer af byrådet i Sønderborg Kommune har bedt borgmester Erik Lauritzen om et møde for at drøfte de udtalelser, Erik Lorenzen, formand for kommunens Børn- og Uddannelsesudvalg, er citeret for i en avis forleden.

Sven Jensen raser over, at Fælleslistens udvalgsformand ikke kender lovgivning og virkelighed.

Sven Jensen raser over, at Fælleslistens udvalgsformand ikke kender lovgivning og virkelighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erik Lorenzen påstår her blandt andet, at ”de tyske institutioner lettere kan give et godt tilbud, fordi de får et økonomisk tilskud fra Tyskland”.

  • Erik Lorenzen burde vide, at det ikke er sandt, siger Slesvigsk Partis Sven Jensen.

  • De tyske institutioner får det samme tilskud pr. nomeringsbarn som alle andre børnehaver i Sønderborg Kommune og ingen yderlige tilskud fra hverken Tyskland eller DSSV, som er hovedorganisationen for alle tyske institutioner.Slesvigsk

  • Artiklen fortsætter under annoncen

Sven Jensen tilføjer, at et godt tilbud ikke afhænger af økonomien, men af tilgangen til opgaverne:

  • Sønderborg Kommune burde i stedet glæde sig over, at så mange forældre vælger at sende deres børn i en tysk børnehave, fordi det udvikler børnenes sproglige og kulturelle kompetencer.

Erik Lorenzen er på kant med internationale aftaler, når han insisterer på, at de tyske institutioner ”ikke er baseret på det tyske mindretal, hvis interesser, de egentlige var sat til at varetage”, siger Sven Jensen med henvisning til København-Bonn Erklæringerene fra 1955, der fastslår, at bekendelsen til dansk eller tysk nationalitet og kultur i det dansk-tyske grænseland i Sønderjylland er fri og ikke må efterprøves.

24. februar 2024 Kultur, Sønderborg

Cristian Oprea er videre i X Factor

24. februar 2024 Kultur

Fredag aften var Cristian Oprea fra Sønderborg for første gang på livescenen i X Factor og det var med nummeret Halskæde af Guldimund – og på tilskuerrækkerne sad begge hans forældre. Da fredagens udsendelse nåede til afgørelsen var Cristian Oprea den sidste deltager, som efter tilfældig rækkefølge, blev sendt videre til endnu en uge i […]

Læs mere...