Slesvigsk Parti: 10 år i den politiske flertalsgruppe

31. januar 2016 Politik

Søndag markerede Slesvigsk Parti de første 10 år partiet har været med i byrådet i Sønderborg.

” width=”300″ height=”200″ /> Stephan Kleinschmidt fortæller om de 10 år i byrådet.

“Vi har været med i 106 byrådsmøder og 2.849 byrådsbeslutninger”, siger Stephan Kleinschmidt til partimedlemmerne, der i dagens anledning er samlet i Byrådssalen i Sønderborg Rådhus.

Mellem 2007 og 2015 har det samlede regnskab været på 35.079.670.000 kroner.

“Det er mange penge, der bruges i en kommune”, siger han.

Stephan Kleinschmidt er et af de tolv byrådsmedlemmer, der har været i byrådet alle ti år – og Slesvigsk Parti har endnu ikke oplevet at være en del af oppositionen.

I Stephan Kleinschmidts allerførste byrådsperiode var det Jan Prokopek fra Socialdemokraterne, der havde borgmesterstolen og i den anden periode, var det Fælleslistens Aase Nyegaard – og nu er det igen Socialdemokraterne, der har borgmesterposten.

“Slesvigsk Parti kigger ikke så meget på, om det er blå eller rød, men efter, hvor vi kan få mest muligt af vores politik igennem. Og indflydelsen er altid størst i flertalsgruppen”, siger Stephan Kleinschmidt.

Kommer med initiativer

Slesvigsk Parti er ikke som andre partier, hvor der er en gruppe partimedlemmer, der hjælper med at klæde deres

Søndag kunne Stephan Kleinschmidt sidde i borgmesterstolen og ringe med den lille klokke.

Søndag kunne Stephan Kleinschmidt sidde i borgmesterstolen og ringe med den lille klokke.

byrådsmedlemmer på i de enkelte sager.

“Men jeg har en vifte af mennesker, som jeg snakker med, så jeg føler mig klar til at tage stilling”, siger Stephan Klainschmidt til SønderborgNYT. Dengang der var forslag om at lukke Ahlmannskolen takkede han som den eneste kommunalpolitiker ja til en invitation fra skolebestyrelsen og lyttede til deres ord.

“Og da det blev overvejet at lave en gågade i Gråsten, tog jeg rundt til butikkerne i gaden og hørte, hvad de syntes”, siger Stephan Kleinschmidt.

“Og så kommer Slesvigsk Parti også med initiativer, der rækker ind i fremtiden. Vi laver politik med udsyn”, siger han.

Flere krydser ved liste SIMG_7881

Slesvigsk Parti, der kom på banen ved det første valg efter kommunalreformen, har oplevet, at stemmetallet er steget fra gang til gang.

874 stemmer blev det til i 2005. I 2009 satte hele 1525 deres kryds ved liste S og det tal voksede yderligere i 2013, hvor 3378 stemte på Stephan Kleinschmidt og hans parti.

billede

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk