Slesvigsk Parti er tilfredse med flertalsgruppens budgetforlag

15. september 2017 Politik

Byrådet har det seneste halvandet døgn været samlet på Mommark Handelskostskole til budgetseminar, hvor byrådets grupperinger fremlagde deres respektive bud på, hvordan de vil prioritere økonomien for Sønderborg Kommune i 2018.

På seminaret fik borgmesterens flertalsgruppe med Socialdemokraterne, Slesvigsk Parti, Fælleslisten, Konservative og Enhedslisten fremlagt det fælles forslag til, hvordan kommunen skal prioritere midlerne i de kommende år.

Byggesagsgebyrerne udfases

Artiklen fortsætter under annoncen

“Flertalsgruppens udspil indeholder mange elementer og jeg glæder mig blandt over, at der investeres i drift og anlæg. Jeg er også glad for, at vi agter at udfase byggesagsgebyrerne over en periode på to år”, siger borgmesterkandidat Stephan Kleinschmidt til SønderborgNYT.

Stephan Kleinschmidt gør opmærksom på, at det er forslag og at de først skal skal forhandles med Venstre og Dansk Folkeparti, inden det skal ind i byrådet, hvor det kan vedtages.

“Der er også sat penge af til den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse, STU, så den kan få et løft – og der er planer om at vi skal tilbyde STU-elever mulighed for at bo i forbindelse med deres ungdomsuddannelse”, siger Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi kommer altså med et budgetudspil, der er i balance på mange ledder og kanter. Både omkring kultur og infrastruktur – og geografisk er der tænkt på alle områder i kommunen”, siger borgmesterkandidaten.

Medarbejderne blev hørt

Byrådet havde inviteret medarbejderorganisationen HMU med til budgetseminaret, og HMUerne kvitterede for invitationen ved på budgetseminaret at give deres input og syn på de politiske forslag fra de politiske partier.

Borgmester Erik Lauritzen kunne ved middagstid fredag gøre status over udmeldingerne fra de respektive grupper, og der var bred enighed om, at budgetseminaret var holdt i en god tone og en positiv stemning – men der var samtidig også enighed om, at de politiske forskelle var til at få øje på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Om der kan opnås enighed om et Sønderborg Kommunes budget for 2018 vil formentlig vise sig, når budgetforhandlingerne fortsætter i den kommende uge.

Borgmester Erik Lauritzen rundede byrådsseminaret af og understregede, før han ønskede byrådet en god weekend, at han håbede på at de kommende forhandlinger kan ende ud i en bred aftale med et samlet byråd.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...