Slesvigsk Parti genopstiller ikke til Regionsrådsvalget

23. juni 2020 Politik

Slesvigsk Parti har gennemført en afstemning blandt organisationens bestyrelses- og udvalgsmedlemmer og de har besluttet: Slesvigsk Parti genopstiller ikke til Regionsrådsvalget i 2021.

”Spørgsmålet om hvorvidt vi skulle genopstille til regionsrådsvalget i 2021 har vi diskuteret længe og intensivt”, siger han og tilføjer: ”Udviklingen i de fire sønderjyske kommuner står øverst på vores politiske dagsorden og det er her vi vil gøre en forskel for den regionale udvikling, landdistrikterne og det grænseoverskridende samarbejde”, formanden for Slesvigsk Parti, Carsten Leth Schmidt, i en pressemeddelelse

Gösta Toft, der er formand for Slesvigsk Partis Regionsudvalg og tidligere spidskandidat til regionsrådsvalget i 2017 havde gerne set et andet udfald på afstemningen.

”Selv om vi ikke kom ind i Regionsrådet i 2017, så havde vi et godt valg taget i betragtning af, at det var første gang, vi stillede op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det var for tidligt at opgive efter blot et forsøg, men jeg respekterer selvfølgeligt resultatet af afstemningen”, siger Gösta Toft.

Selv om Slesvigsk Parti ikke kom ind i Regionsrådet i Region Syddanmark i 2017 har partiet blandet sig i regionspolitikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Således har formanden for Slesvigsk Partis Regionsudvalg Gösta Toft stået i spidsen for en underskriftsindsamling til fordel for genindførelsen af tilbuddet om strålebehandling i Flensborg til danske patienter i grænselandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligeledes har Slesvigsk Partis Regionsudvalg afgivet høringssvar til Region Syddanmarks nye sundhedsaftale samt Regionens nye udviklingsstrategi.

”Og det vil vi fortsætte med at gøre”, siger Carsten Leth Schmidt.

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk