Slesvigsk Parti: Jobcenter Sønderborg har fundet opskriften

19. september 2017 KV2017

Byrådskandidat Gerhard Bertelsen, Slesvigsk Parti, skriver:

Der er færre borgere på offentlig forsørgelse i Sønderborg Kommune. Det giver udviklingen fra 2014 til 2017 et tydelig billede af.

Således er f.eks. antallet af borgere på A-dagpenge reduceret med 24 procent, kontanthjælpsmodtagere er reduceret med 29 procent og førtidspensionister er reduceret med 6 procent.

Antallet af borgere på fleksjob er øget med 40 procent.

Artiklen fortsætter under annoncen

En del, der før var på kontanthjælp, er nu på fleksjob og målet er, at en stor del af disse med tiden stille og rolig øger antallet af timer på arbejde, for til sidst i bedste fald at kunne arbejde fuldtids.

Og revalideringen har vist en succesrate på ca. 60 procent.

Gerhard Bertelsen, Slesvigsk Parti

Integrationsindsatsen har også givet gode resultater, idet 154 borgere omfattet af integrationsprogrammet er i beskæftigelse eller uddannelse.

Jesper Lund, formand for Metal Sønderborg, nævnte i sit seneste læserbrev at Jobcentret Sønderborg på LO’s nyeste Jobcenter-index ligger på en delt 10. plads – godt gået!

Denne udvikling – som i øvrigt synes at forsætte i 2017 – er ikke kommet af sig selv.

Kommunikationen med brugerne er blevet forbedret og viser nu, at 90 procent er tilfredse med den service der leveres.

Virksomhedsindsatsen er blevet styrket bl.a. ved ansættelse af flere konsulenter.

Slesvigsk Parti støtter aktiviteterne, som bidrager til, at vi kan få alle i arbejde, alt efter deres muligheder og evner.

Det er vigtigt at vi fortsætter og udvikler det gode samarbejde mellem erhvervslivet, kommunen og uddannelsesinstitutionerne og fagbevægelsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk