Slesvigsk Parti: Jobcenters økonomiske rådgivning bør udvides

Arkivfoto
Arkivfoto
9. maj 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Med succes har  Slesvigsk Parti opfordret til at kommunen fremadrettet tilbyder økonomisk rådgivning til at hjælpe økonomisk trængte med at få økonomien til at hænge sammen. Jobcentret har efterfølgende etableret en ordning som vejleder borgere med tilknytning til jobcentret og på det kommende socialudvalgsmøde drøfter socialudvalget, om ordningen skal udvides.

Slesvigsk Parti har haft et ønske om at hjælpe borgere med økonomiske udfordringer og ser gerne, at den økonomiske rådgivningsfunktion udvides yderligere, idet jobcentrets tilbud omfatter borgere, som er forholdsvis ressourcestærke.

– I Slesvigsk Parti ser vi, at mange ledige og sygemeldte har så lidt overblik over deres økonomiske situation, at det bliver en barriere for at komme videre og søge et job. Det viser sig, at den økonomiske rådgivning  er med til at rykke borgere fra sygemeldinger og ledighed ud på arbejdsmarkedet, siger Bodil Matzewska, der er med i Sønderborg Kommunes Socialudvalg.

Men Bodil Matzewska vil på mødet bede om, at initiativet også skal omfatte socialt udsatte borgere:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg mener, ordningen i fremtiden bør udvides til “åben økonomisk rådgivning”, så også de mennesker, der f.eks. efter skilsmisse eller dødsfald har mistet overblikket over deres økonomi, kan få hjælp til at få styr på den. Jeg oplever, at der – når de økonomiske udfordringer er på plads – frigøres ressourcer til bl.a. nærvær med børnene og fokus på at tage næste udfordring op.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...