Slesvigsk Parti: Jobcenters økonomiske rådgivning bør udvides

9. maj 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Med succes har  Slesvigsk Parti opfordret til at kommunen fremadrettet tilbyder økonomisk rådgivning til at hjælpe økonomisk trængte med at få økonomien til at hænge sammen. Jobcentret har efterfølgende etableret en ordning som vejleder borgere med tilknytning til jobcentret og på det kommende socialudvalgsmøde drøfter socialudvalget, om ordningen skal udvides.
jobcenter
Slesvigsk Parti har haft et ønske om at hjælpe borgere med økonomiske udfordringer og ser gerne, at den økonomiske rådgivningsfunktion udvides yderligere, idet jobcentrets tilbud omfatter borgere, som er forholdsvis ressourcestærke.

– I Slesvigsk Parti ser vi, at mange ledige og sygemeldte har så lidt overblik over deres økonomiske situation, at det bliver en barriere for at komme videre og søge et job. Det viser sig, at den økonomiske rådgivning  er med til at rykke borgere fra sygemeldinger og ledighed ud på arbejdsmarkedet, siger Bodil Matzewska, der er med i Sønderborg Kommunes Socialudvalg.penge

Men Bodil Matzewska vil på mødet bede om, at initiativet også skal omfatte socialt udsatte borgere:

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg mener, ordningen i fremtiden bør udvides til “åben økonomisk rådgivning”, så også de mennesker, der f.eks. efter skilsmisse eller dødsfald har mistet overblikket over deres økonomi, kan få hjælp til at få styr på den. Jeg oplever, at der – når de økonomiske udfordringer er på plads – frigøres ressourcer til bl.a. nærvær med børnene og fokus på at tage næste udfordring op.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk