Slesvigsk Parti: Lad asylcentret blive i kasernen et år mere

21. november 2016 Politik
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

”Sønderborg Kaserne er en fantastisk bygning. Opgaven er at finde en fremtidig anvendelse, der giver mening og passer ind i udviklingen og miljøet på Havnefronten.

Artiklen fortsætter under annoncen

I mellemtiden bør der fortsat være liv i gangene og lys i vinduerne på den historiske bygning. Slesvigsk Parti har hele tiden været optaget af at sikre, at et midlertidigt asylcenter på kasernen ikke kompromitterer tilblivelsen af Havneprojektet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vi fortsat” , siger Stephan Kleinschmidt, byrådsmedlem for Slesvigsk Parti.

Den 31. december i år udløber Udlændingestyrelsens lejekontrakt. Det nye multikulturhus står efter planen færdigt med udgangen af 2017, og Hotel Alsik tages tidligst i brug i slutningen af 2018.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det står således klart, at en evt. forlængelse af lejekontrakten med Udlændingestyrelsen med op til et år på ingen måde kommer til at ”forstyrre” driften af hverken multikulturhuset eller Hotel Alsik.

Forlæng aftalen i et år

”Dermed ser vi ingen grund til ikke at forlænge aftalen frem til 31.

Artiklen fortsætter under annoncen

december 2017. Det sikrer, at vi fortsat har lejeindtægter fra en bygning, der ellers i en periode vil stå tom, og samtidig bevarer det de arbejdspladser, der er tilknyttet centret. Og selvfølgelig kan en ny aftale med Udlændingestyrelsen tage forbehold for, at asylcentret fraflytter, såfremt regeringen alligevel skulle beslutte sig for at placere Politiskolen på Sønderborg Kaserne”.

Det er så op til byrådet at fortsætte arbejdet med de øvrige scenarier om anvendelse af Sønderborg Kaserne.

”Scenarierne skal være klar inden 1.

Artiklen fortsætter under annoncen

september 2017 og en politisk beslutning om den fremtidige anvendelse skal træffes senest i det 3. kvartal 2017”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 66).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...