Slesvigsk Parti: Lad asylcentret blive i kasernen et år mere

21. november 2016 Politik

”Sønderborg Kaserne er en fantastisk bygning. Opgaven er at finde en fremtidig anvendelse, der giver mening og passer ind i udviklingen og miljøet på Havnefronten. I mellemtiden bør der fortsat være liv i gangene og lys i vinduerne på den historiske bygning. Slesvigsk Parti har hele tiden været optaget af at sikre, at et midlertidigt asylcenter på kasernen ikke kompromitterer tilblivelsen af Havneprojektet. Det er vi fortsat” , siger Stephan Kleinschmidt, byrådsmedlem for Slesvigsk Parti.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 31. december i år udløber Udlændingestyrelsens lejekontrakt. Det nye multikulturhus står efter planen færdigt med udgangen af 2017, og Hotel Alsik tages tidligst i brug i slutningen af 2018. Det står således klart, at en evt. forlængelse af lejekontrakten med Udlændingestyrelsen med op til et år på ingen måde kommer til at ”forstyrre” driften af hverken multikulturhuset eller Hotel Alsik.

Forlæng aftalen i et år

”Dermed ser vi ingen grund til ikke at forlænge aftalen frem til 31. december 2017. Det sikrer, at vi fortsat har lejeindtægter fra en bygning, der ellers i en periode vil stå tom, og samtidig bevarer det de arbejdspladser, der er tilknyttet centret. Og selvfølgelig kan en ny aftale med Udlændingestyrelsen tage forbehold for, at asylcentret fraflytter, såfremt regeringen alligevel skulle beslutte sig for at placere Politiskolen på Sønderborg Kaserne”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er så op til byrådet at fortsætte arbejdet med de øvrige scenarier om anvendelse af Sønderborg Kaserne.

”Scenarierne skal være klar inden 1. september 2017 og en politisk beslutning om den fremtidige anvendelse skal træffes senest i det 3. kvartal 2017”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk