Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at flere har sværere ved at få pengene til at slå til. Særligt enlige med børn og arbejdsløse har ifølge de seneste tal problemer med at få pengene til at række.
Slesvigsk Parti har tidligere opfordret til, at kommunen tilbyder økonomisk rådgivning til økonomisk trængte borgere. I Sønderborg Kommune har Socialudvalget efterfølgende drøftet etableringen af en rådgiverfunktion – dog uden konkrete resultater. Det er ærgerligt, for siden krisen har flere danskere fået sværere ved at få økonomien til at hænge sammen.
Og mens vi venter på de øvrige partier i Sønderborg byråd, har andre kommuner etableret funktionen med succes.
I Horsens Kommune har gode råd om økonomi betydet, at flere lejere i alment boligbyggeri kan blive boende i deres lejligheder.
Økonomisk rådgivning har altså givet pote – til glæde for økonomisk trængte borgere, kommunen og boligforeningerne.
I Slesvigsk Parti ser vi, at mange ledige og sygemeldte har så lidt overblik over deres økonomiske situation, at det bliver en barriere for at komme videre og søge et job.
Vi går derfor til budgetforhandlinger med ønsket om at udvide kommunens økonomiske rådgivningsfunktion.
På sigt bør ordningen også omfatte “åben økonomisk rådgivning”, så de mennesker, der f.eks. efter skilsmisse eller dødsfald har mistet overblikket over deres økonomi, kan få hjælp til at få styr på den. Vi oplever, at der – når de økonomiske udfordringer er på plads – frigøres ressourcer til bl.a. nærvær med børnene og fokus på at tage næste udfordring op.