Slesvigsk Parti: Nyt råd skal sikre arkitektonisk kvalitet

11. december 2020 Politik

Byggepladser og stilladser vidner om, at Sønderborg Kommune er under forandring i disse år. Med et rekordstort anlægsbudget fortsætter kommunen det høje aktivitetsniveau. Private og offentlige byggerier skyder op og renoveres i hele kommunen, og det går stærkt. Men selv om der er fart på, skal der fortsat være fokus på at sikre god kvalitet i planlægningen. Det skal et arkitekturråd bidrage til med anbefalinger om god arkitektur og byudvikling.

Det skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Enkelte byggerier, der er skudt op i Sønderborg i de senere år, har givet anledning til diskussion. Det samme har nedrivning af andre – som Skansegården og Stavensbølgade 24 i Augustenborg – og derfor laves der en arkitektur- og bevaringspolitik. Men det er ikke nok. Et arkitekturråd skal stille skarp på bygningskulturen, øge viljen til god arkitektur og god byplanlægning hos alle aktører”, siger gruppeformand Stephan Kleinschmidt.

Hillerød, Svendborg og Odense; men også Flensborg har gennem årene samlet gode erfaringer med et arkitekturråd. Her understøtter et arkitekturråd forvaltningens arbejde og de politiske beslutninger. Evalueringer bekræfter, at det har skabt bedre betingelser for sammenhæng, troværdighed og fremdrift i planlægning for byudviklingen og konkrete byggeprojekter.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vores ambition, at ikke kun udarbejdelsen af en arkitektur- og bevaringspolitik er en inddragende proces med interessenter. Relevante aktører, herunder én repræsentant for By og Miljø skal løbende fremme arkitektonisk kvalitet med afsæt i arkitektur- og bevaringspolitiske mål og pejlemærker”, siger byrådsmedlem Dieter Jessen, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget,

 

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2021 Politik, Sønderborg

1. behandling: Byrådets partier er enige om at ændre på forvaltningerne

1. december 2021 Politik

Siden kommunalvalget har de nyvalgte politikere haft flere forhandlinger, fordi de vil undersøge muligheden for at lave en flertalsgruppe, hvor alle partier med – og en del af den proces er at blive enige om den politik, der skal føres. Forhandlingerne betyder, at der skal ændres i kommunens Styrelsesvedtægter og den proces tog det sidden […]

Læs mere...