Slesvigsk Parti ønsker UNESCO Biosfæreområde frem for ødelæggende muslingeskrab i Flensborg Fjord

1. december 2022 REGIONALT

Mens muslingefiskeri med bundskrabende redskaber er forbudt på den tyske side af Flensborg Fjord er det på dansk side stadig tilladt at udføre muslingeskrab, der ødelægger havbunden flere år ud i fremtiden.

Onsdag mødtes repræsentanter fra en række naturorganisationer med politikere fra både Danmark og Tyskland for at tale om netop denne situation. Det var Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdelinger i Aabenraa og Sønderborg, der havde inviteret til møde med præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, DN, Mari Reumert Gjerding. I Slesvigsk Parti vil vi gerne benytte denne lejlighed til at genfremsætte vores krav om at gøre planerne om en Nationalpark Ostsee til et grænseoverskridende projekt.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi må være ærlige og sige, at det er en absurd situation, der er opstået omkring Flensborg Fjord, der kræver hurtig handling. Vi er alle klar over de omfattende skader, der opstår på fjordenes havbund ved denne form for muslingefiskeri og der er intet der taler for at lade stå til”, siger Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

Delstatsregeringen i Kiel ønsker at der laves en Nationalpark Ostsee fra 2025. Nationalparken skal omfatte 140.000 hektar fra Flensborg til Lübeck.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Danmark burde gribe denne chance og tilslutte sig planerne. Vi kæmper med alvorligt iltsvind og dårlig vandkvalitet i de indre danske farvande langs de østvendte kyster. Det kræver handling. Og det kunne passende starte med et stop for muslingefiskeri i Flensborg Fjord”, lyder Stephan Kleinschmidts opfordring.

Men ambitionerne bør række videre end det:

”Vi ønsker at Sønderborg Kommune skal sætte sig i spidsen for at Flensborg Fjord og den sydlige indgang til Lillebælt genoprettes som livsfyldte havområder og at der arbejdes for at disse havområder udnævnes til UNESCO Biosfæreområder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et UNESCO biosfæreområde er kendetegnet ved en intakt natur og en sjælden rigdom af særlig sårbare dyre- og plantearter, som indgår i nationale og internationale lister over truede arter.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
28. januar 2023 Kultur, Sønderborg

SMUK havde Dorthe Gerlach med til Nytårskoncerten

28. januar 2023 Kultur

Fredag aften spillede Slesvigsk Musikkorps Nytårskoncert i Alsion og inden musikken begyndte, så var J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet på scenen og byde velkommen. Det skyldes, at Hærhjemmeværnet og Lions Sønderborg og Alssund er sammen om at arrangere koncerten. “SMUKs Nytårskoncerter kom til Sønderborg i 2003 og det skyldes en meget fremsynet chef på Sønderborg […]

Læs mere...