Slesvigsk Parti og Konservative: ProjectZero skal fortsat være vores fyrtårn

13. november 2017 KV2017 Skrevet af: Ole Kæhler

Stephan Kleinschmidt, borgmesterkandidat Slesvigsk Parti og Ole Wandahl Stenshøj, borgmesterkandidat Det Konservative Folkeparti skriver:

I den seneste uge er ProjectZero blevet spillet ind i valgkampen. Dansk Folkeparti og Venstre sætter nu spørgsmålstegn ved, om vores ProjectZero-indsats fortsat skal være et af byrådets fyrtårnsprojekter? Svaret er enkelt: Ja, selvfølgelig skal det det!

Først og fremmest er ProjectZero den direkte årsag til, at Sønderborg lægger forrest i feltet, når det gælder danske kommuners grønne omstilling. Det er både godt for klimaet, men så sandelig også for Sønderborgs image og omdømme. ProjectZero er således en helt central spiller, når det gælder arbejdet med at tiltrække konferencer og events til kommunen og generelt styrke vores erhvervsturisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

For det andet er ProjectZero et fantastisk eksempel på, hvor langt vi kan nå, når kommune og erhvervsliv samarbejder og løfter i flok. Samtidig er ProjectZero med til at understøtte vores virksomheder, hvor mange er førende inden for grøn omstilling og energiteknologi.

Kort sagt, så er ProjectZero-visionen et unikt eksempel på, hvordan man for et helt område på samme tid reducerer CO2 og skaber nye vækstmuligheder og arbejdspladser. Den slags tager tid og kræver en målrettet og langsigtet indsats.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke skal evaluere indsatsen løbende og justere efter behov. Men i byrådet har vi opbygget en god tradition for, at fyrtårnsprojekterne dem står vi sammen om – også på den lange bane.

Det vil vi gerne opfordre til også gælder efter den 21. november.