Slesvigsk Parti og Radikale Venstre går i valgforbund

30. september 2021 KV21

Slesvigsk Parti og Radikale Venstre i Sønderborg indgår i et teknisk valgforbund ved kommunalvalget. Forbundet har til formål at forhindre stemmespild, men handler også om en stærk midte.

Det tekniske valgforbund skaber grundlaget for at flest mulige stemmer bliver hørt og færrest mulige bliver spildt.

”Udover det tekniske i et valgforbund, så er det for os vigtigt at styrke de mindre partier. Vi er vigtige for demokratiet i Sønderborg Kommune og er med til at skabe et alternativ til blokpolitikken”, siger Faisal Shojai, spidskandidat for Radikale Venstre.

Også Slesvigsk Parti ønsker et bredt samarbejde i byrådet.

”En stærk og samarbejdssøgende midte kan netop bygge bro mellem fløjene til gavn for hele Sønderborg kommune,” siger borgmesterkandidat for Slesvigsk Parti, Stephan Kleinschmidt.

”Vi vil gerne sikre mest mulig indflydelse til vores to partier i midten af byrådet. Det kan skabe et byråd i balance i stedet for en kommune styret af fløjene”, siger Faisal Shojai i en pressemeddelelse.

Samtidig er de to partier mødtes på et fælles håb om en ordentlig og sober valgkamp.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi vil gerne diskutere politik, værdier og visioner for hele Sønderborg Kommune. Det når vi alle sammen længst med”, siger Stephan Kleinschmidt.

Det er fjerde gang siden kommunesammenlægningen, at de to partier indgår i samme valgforbund i Sønderborg Kommune. Valgforbundet viser samtidig det historiske venskab mellem de to partier i Sønderborg Kommune.

Det Radikale Venstres principprogram siger blandt andet:

Artiklen fortsætter under annoncen

Det Radikale Venstres mål er et samfund, hvor mennesker kan leve værdigt sammen i balance med naturen. Vi vil værne om og udbygge folkestyret.

Vi vil arbejde for, at samfundet bliver et fællesskab med plads til og brug for alle. Vi vil sikre, at vi ikke undergraver livsbetingelserne for kommende generationer.

Og i Slesvigsk Partis værdigrundlag står der blandt andet:

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk Parti er en del af hovedorganisationen Bund Deutscher Nordschleswiger.

Slesvigsk Parti har til opgave at varetage de partipolitiske interesser for det tyske mindretal i Sønderjylland.

Vi er særligt optaget af videreudviklingen af den politiske, kulturelle, sociale og økonomiske ligestilling af det tyske mindretal i grænselandet.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...