Slesvigsk Parti: På tide Sønderborg hejser regnbueflaget ved Rådhuset

29. juni 2021 Politik

Aabenraa kipper disse dage med regnbueflaget, når byen og Sønderjylland fra den 24. til den 30. juni lægger kulisser til sin første pride. Det er på tide, at også Sønderborg hejser regnbueflaget ved Rådhuset og sætter kærlighed, ligestilling og tolerance på agendaen, mener Slesvigsk Parti.

“Selvfølgelig skal også Sønderborg støtte op om kampen for, at alle har ret til at bestemme over deres liv, deres krop og deres seksualitet. Vi skal sætte et synligt tegn ved fremadrettet at flage med regnbueflaget ved Sønderborg Rådhus, når aktuelle begivenheder taler for det”, siger viceborgmester Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret peger Kleinschmidt på den Internationale dag mod homofobi, transfobi og bifobi, der holdes hvert år den 17. maj – eller på den aktuelle festuge i Aabenraa – for lige muligheder uanset køn eller seksuel orientering.

”Sønderborg Kommune missede chancen at bakke op om Sønderjyllands første fejring af LGBT+-personer. Det er ærgerlig, men også en god anledning til at sikre, at Sønderborg fremadrettet hylder mangfoldigheden og den fortsatte kamp for frisind og lige rettigheder verden over. For der er stadig noget at kæmpe for”, fortæller Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Initiativet kommer også i kølvandet på en uge med store regnbuefarvede protester mod Ungarn og UEFA under EM-kamp i Tyskland.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...