Slesvigsk Parti: Skoler skal sikre liv og kultur i landsbyer

12. oktober 2013 Uncategorized

Når Sven Jensen fra Slesvigsk Parti vil ind i Byrådet, så er det for at tale skolernes og landdistrikternes sag. Og for ham hænger de to ting helt naturligt sammen.

Sven Jensen vil løfte livskvaliteten i landsbyerne.

Sven Jensen vil løfte livskvaliteten i landsbyerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når der er gode skoler udenfor Sønderborg, så ønsker forældrene at deres børn bliver i dem. Altså er skoler en sikring mod affolkning og de kan endda være med til at trække nye til, siger Sven Jensen.

Sven Jensen er formand for skolebestyrelsen i Rinkenæs Skole og de erfaringer, han har fra den post gør, at han synes, der skal mere styr på skolerne i Sønderborg Kommune. Allerhelst vil han have fokus på børnene allerede i børnehaver og hos dagplejere.

– Der burde holdes nogle samtaler med forældrene om, hvad der forventes af dem, så de træder ind i rollen som engagerede hele vejen frem til ungdomsuddannelsen, siger Sven Jensen. Han mener, at der på den måde kan gives støtte til de familier, der har brug for at lære, hvordan man som forældre er med til at sikre sit barn en god barndom og en god vej gennem folkeskolen. Det er både skole og forældre, der skal skabe den helhed, som styrker læringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rummeligheden i skolen

En del i skoledebatterne handler om rummelighed, altså at der i klasserne skal være plads til ADHD-børn, handicappede og så videre. Og det er Sven Jensen helt bestemt tilhænger af.

– Børn har godt af at se, vi alle sammen ikke er ens. Jeg tror det er godt for dem at lære, at man sagtens kan hygge sig og lege med børn, der ikke lige er som en selv, siger Slesvigs Partis kandidat.

– Vi må stille et krav til skolerne om, at de skal have løsninger parat til de såkaldt anderledes børn fra dag ét. Rummelighed er jo, at rammerne tilpasses de børn, der nu en gang dukker op.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rinkenæs

Sven Jensen – og mange andre – har noteret sig, at der meget grønt i og omkring landsbyerne, der ikke er holdt ved lige, siden der blev trimmet i budgetter og personalerækker hos Park og Vej.Slesvigsk

– Men det er vigtigt, landsbyerne bliver holdt vedlige, så de står som skønne oaser, hvor det er idyllisk og rart at bo. Jeg mener også, at hver landsby skal skabe et kulturelt fyrtårn, som viser, hvad der er specielt netop i den, siger Sven Jensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når det handler om Rinkenæs, så kan vi læne os op ad sangen “Rapanden Rasmus fra Rinkenæs Sogn” og bruge den som afsæt til en børnemusikfestival. Det er jo gennem arrangementer, vi skaber liv, sammenhold og sikrer lokalt ejerskab for det fælles, siger Sven Jensen. Og når der pludselig er landsbyer, hvor der er liv, fællesskab og sammenhold, så bliver det attraktivt at bo på landet. Det er præcis det, som hele 2017-satsningen handlede om.

– Kultur er ikke forbeholdt Sønderborghus, Mølleparken og Alsion alene, siger Sven Jensen. Kultur er også hver dags liv dér, hvor man bor.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...