Slesvigsk Parti: Stil skarpt på de unge

11. oktober 2013 Uncategorized

Byrådsmedlem Stephan Kleinschmidt, Slesvigsk Parti, skriver:

Kun to ud af ti unge, der forlader landsdelen for at tage en videregående uddannelse, vender senere tilbage hertil. Ved selv at vende hjem havde jeg mulighed for at ændre på det fremadrettet. I snart to valgperioder har jeg arbejdet på at løfte studiemiljøet og indsatsen omkring de unge.

Slesvigsk Parti har taget initiativ til en helhedsorienteret ungdomspolitik, der indeholder hele paletten for et godt og udviklende ungdomsliv – unges skoleliv, uddannelses- og arbejdsliv, såvel som deres fritidsliv, kulturelle og sociale tilbud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stephan Kleinschmidt vil satse på de unge.

Stephan Kleinschmidt vil satse på de unge.

Desværre valgte økonomiudvalget at afvise ungdomspolitikken. Derfor er ungdomspolitikken endnu ikke slået igennem. Det er beklageligt. For der skal være sammenhæng mellem ord og handling.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg har fortsat en vision om at Sønderborg Kommune senest i 2017 modtager DUF’s Ungdomskommunepris, der er en kåring af Danmarks bedste ungdomskommune, som har gjort en ekstraordinær indsats for at forbedre unges udfoldelsesmuligheder og levevilkår.

Derfor arbejder udvalget ufortrødent videre og er på vej med en ny ungdomspolitik. Ansættelsen af ungekoordinator vil sikre et tværfagligt fokus på unges livsmuligheder og rammen om et godt ungdomsliv. Aktuelt arbejder udvalget på at oprette et studenterhus, som drives af de studerende på tværs af uddannelserne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med flere gode oplevelser i byen og et stærkt studiemiljø vil flere unge også vælge at blive her for at studere eller komme tilbage, når studiet er afsluttet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...