Slesvigsk Parti: To kvinder – to sager – og fælles fokus

18. november 2017 Broager

Byrådskandidater Christel Leiendecker  og Kirsten Bachmann, Slesvigsk Parti, skriver:

Der er for tiden meget fokus på børn og børnefamilier. Mødre gør opmærksom på, at børn trives bedre og har færre sygedage, når de passes hjemme. Nogle kommuner i Danmark går endda ind og giver tilskud til at mødre passer deres børn hjemme. En tanke der bestemt er værd at undersøge. Derfor skal vi tænke det ind når vi arbejder for at småbørnsfamilie tilgodeses, når vi etablerer et pasningstilbud, som er til at betale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også en anden gruppe som ligger os på sinde. Hvilke muligheder har enlige forsørger, der er nød til at arbejde, for at få økonomien til at hænge sammen, når deres netværk ikke er stort. Vi må tænke anderledes når systemerne ikke kan afdække et mindretals behov. I Slesvigsk Parti tænker vi, at frivilligheden også skal støttes og kan biddrage som ressource. Kunne ældre bidrage med noget til vores børnefamilier, som derigennem kan skabe øget værdi for begge parter?

Blot en tanke. Kunne man have om en stab af ”reservebedsteforældre”. Vi tænker at et rådgivningscenter for frivillige, hvor en enlig mor kan henvende sig, for f.eks. bede om en ”bedsteforældre”. Noget lignende har tidligere kørt som projekt i bl.a. Haderslev kommune der hed ”Projekt medmennesker”, hvor der bl.a. sat en koordinator blev ansat til at koordinere den frivillige indsats i kommunen. Børnefamilier skal tilgodeses i vores pasningstilbud og specielt de børnefamilier med mindre netværk.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk