Slesvigsk Parti: Vi skal drage nytte af den arbejdsstyrke, der står til rådighed

16. oktober 2017 KV2017

Byrådskandidaterne Stephan Kleinschmidt og Gerhard Berthelsen, Slesvigsk Parti, skriver:

Vi ved, at vi i Sønderborg kommune står over for en række store udfordringer i fremtiden. Særligt i forhold til at tiltrække og fastholde den arbejdskraft, som vores virksomheder har brug for. Samtidig bliver der flere ældre og færre unge til at holde hjulene i gang.

Derfor bør vi stille skarpt på, hvordan flere i 50+ målgruppen fastholder deres tilknytning til arbejdsmarkedet. For arbejdsløshed er verdens hårdeste job, og det bliver sværere jo ældre man bliver. Undersøgelser viser, at ledige i netop denne målgruppe har sværere ved igen at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Dette på trods af at netop 50+’erne ofte har både den nødvendige fleksibilitet og det overskud i hverdagen, som gør dem til en attraktiv og stabil arbejdskraft.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er afgørende, at vi i langt højere grad sætter fokus på at fastholde denne målgruppe på arbejdsmarkedet.

Opgaven er at sikre det rette match mellem virksomhedernes behov og de lediges kompetencer. Mulighederne er mange – målrettede efteruddannelsesforløb, fleksible arbejdsvilkår og meget mere.

I Slesvigsk Parti er vi overbeviste om, at der findes et stort og uudnyttet potentiale. Det gælder i forhold til at sikre vores virksomheder den arbejdskraft, som er forudsætningen for at skabe vækst og udvikling. Men det gælder i ligeså høj grad i forhold til at udnytte ressourcerne hos de mennesker, som brænder for at bringe deres kompetencer og erfaring i spil, og som fortsat ønsker at være en del af arbejdsfællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Beredskabsmeddelelse: Nu kommer der ikke længere sundhedsskadelig røg fra branden

29. juli 2021 112

Branden på Omnicon er nu under kontrol og udvikler ikke længere sundhedsskadelig røg. Derfor ophæves den tidligere varsling. Det skriver Politiet i en Beredskabsmeddelelse. Personer i det berørte område kan igen gå uden for. Der opfordres til, hvis det er muligt, at viderebringe denne meddelelse til andre personer i området. Hvis man har indåndet røg […]

Læs mere...