Slesvigsk Parti: Vi skal drage nytte af den arbejdsstyrke, der står til rådighed

16. oktober 2017 KV2017

Byrådskandidaterne Stephan Kleinschmidt og Gerhard Berthelsen, Slesvigsk Parti, skriver:

Vi ved, at vi i Sønderborg kommune står over for en række store udfordringer i fremtiden. Særligt i forhold til at tiltrække og fastholde den arbejdskraft, som vores virksomheder har brug for. Samtidig bliver der flere ældre og færre unge til at holde hjulene i gang.

Derfor bør vi stille skarpt på, hvordan flere i 50+ målgruppen fastholder deres tilknytning til arbejdsmarkedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

For arbejdsløshed er verdens hårdeste job, og det bliver sværere jo ældre man bliver. Undersøgelser viser, at ledige i netop denne målgruppe har sværere ved igen at finde fodfæste på arbejdsmarkedet. Dette på trods af at netop 50+’erne ofte har både den nødvendige fleksibilitet og det overskud i hverdagen, som gør dem til en attraktiv og stabil arbejdskraft.

Det er afgørende, at vi i langt højere grad sætter fokus på at fastholde denne målgruppe på arbejdsmarkedet.

Opgaven er at sikre det rette match mellem virksomhedernes behov og de lediges kompetencer. Mulighederne er mange – målrettede efteruddannelsesforløb, fleksible arbejdsvilkår og meget mere.

I Slesvigsk Parti er vi overbeviste om, at der findes et stort og uudnyttet potentiale. Det gælder i forhold til at sikre vores virksomheder den arbejdskraft, som er forudsætningen for at skabe vækst og udvikling. Men det gælder i ligeså høj grad i forhold til at udnytte ressourcerne hos de mennesker, som brænder for at bringe deres kompetencer og erfaring i spil, og som fortsat ønsker at være en del af arbejdsfællesskabet.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk