Slesvigsk Parti: Vi skal have et børnehospice i Sønderborg

20. august 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Danmark får nu efter flere års debat det første egentlige børnehospice.

Stephan Kleinschmidt er varm fortaler for Børne-Hospice i Sønderborg.

Stephan Kleinschmidt er varm fortaler for Børne-Hospice i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det er godt, for børn er i dag henvist til at tilbringe den sidste tid på almindelige hospitaler. Men det er vigtig, at de får et sted, de kan være sammen med deres familier i fred og ro i den sidste tid – og selvfølgelig skal staten yde støtte til børnehospices, siger byrådsmedlem og folketingskandidat Stephan Kleinschmidt.

Efter udenlandsk forbillede åbner et palliativt tilbud for uhelbredeligt syge børn med plads til 10-12 børn nord for København. Men åbningen af det første børnehospice sker uden nogen form for økonomisk hjælp fra regeringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udover Sverige har også Tyskland, Holland og Storbritannien hospicer for børn. I Storbritannien findes der 49 privatdrevne børnehospicer, og i Sverige er man i gang med at udvide på grund af et stigende behov.

  • På baggrund af erfaringerne fra vores nabolande, er det derfor min vurdering, at der i Danmark skal etableres flere børnehospices . Og i Sønderborg Kommune tilbyder vi gerne rammen for et sted, hvor børnene trygt kan opholde sig og være i svære perioder, og hvor familien kan modtage al den omsorg og støtte, de har brug for, siger Kleinschmidt.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har Slesvigsk Parti Sønderborg  anmodet om at arbejde for etablering af et børnehospice på Augustenborg Sygehus eller Gråsten Gigthospital – steder, som i rigtig mange år har beskæftiget sig med sundheds og omsorgsopgaven på forskellige niveauer. Det er vurderingen, at stederne kan danne en god ramme for et etablering af et børnehospice og giver et tilbud til børn med livstruende eller livsforkortende sygdomme og deres familier.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...