Slesvigsk Parti vil gøre abstrakte verdensmål til konkrete handlinger

25. april 2019 Politik

Da Slesvigsk Parti efter kommunalvalget 2013 satte sig til forhandlingsbordet, var det med en lang række krav om bæredygtighed i bagagen. Nu følger partiet op med flere forslag, der skal gøre abstrakte verdensmål til konkrete handlinger for bæredygtighed.

I 2013 havde Slesvigsk Parti en ambition om at udvide kommunens arbejde med ProjectZero til at arbejde med bæredygtighed i bredere forstand.

Bæredygtighed blev en del af konstitueringsaftalen. Siden har en bæredygtighedsstrategi set dagens lys og bliver langsomt men sikkert en naturlig og integreret del af kommunen, skriver partiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Byrådet har besluttet at forfølge bæredygtighedsstrategien i forhold til både den miljømæssige, kulturelle, sociale og økonomiske dimension, hvor FN’s 17 verdensmål skal være ledetråden i arbejdet med bæredygtighed. De er menneskehedens huskeseddel for en bæredygtig planet, en klar køreplan mod en bedre fremtid.

Fredag og lørdag er der ”Festival for Verdensmålene” Sønderborg, hvor store som små kan opleve og engagere sig i inspirerende aktiviteter for en mere bæredygtig fremtid. Op til festivalen præsenterer Slesvigsk Parti følgende forslag, der fører til et mere skånsomt forbrug af vore ressourcer og vor natur.

”Der er ingen tvivl om at ProjectZero er motor for et mylder af bæredygtige projekter. Flere har taget verdensmålene til sig og forstået, at vi skal vise ansvarlighed og omtanke for natur, miljø og fremtid. Men nu skal vi videre. Kommunen skal udvise ansvarlighed ved at egne aktiviteter som udgangspunkt skal være bæredygtige. Vi skal forstå og omsætte målene til handling”, siger Stephan Kleinschmidt. Konkret foreslås, at Sønderborg Kommune skal :

Skabe en højere biodiversitetmed vilde blomster, planter, sommerfugle, insekter og smådyr. Grønne områder, vejskråninger, levende hegn og grøftekanter skal forvaltes med en skånsom og målrettet pleje så de kan udgøre levesteder og økologiske forbindelser i landskabet ved at

Artiklen fortsætter under annoncen

Lade flere arealer i kommunen vokse vildt.

Benytte så vidt muligt giftfri ukrudts- og insektbekæmpelse på offentlige områder.

Etablere minimum 1 ha med pollen- og nektarproducerende frøblandinger.

Forebygge affald ved at minimere brug af engangsplastik i de kommunale institutioner og udelukke en række engangs-plastikprodukter.

Varetage Fairtrade-hensyn i kommunens opgavevaretagelse og fremme offentlige indkøb af Fairtrademærkede produkter. Som Fairtrade-kommune udnytter Sønderborg sin mulighed for at efterspørge varer og ydelser, der er produceret under ansvarlige forhold.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Kommunen skal ud af starthullerne og bidrage positivt til at nå verdensmålene. Vi gør det her helt konkret: Mens Fairtrade bidrager til 6 af FN’s 17 Verdensmål vil en indsats for en mere alsidig natur understøtte bl.a. verdensmål nr. 15, hvor der bl.a. arbejdes med at reducere forringelsen af naturlige levesteder i by og land. Reduktion af engangsplastik medvirker bl.a. til at indfri verdensmål nr. 14 med overskriften “Livet i Havet”, siger byrådsmedlem for Slesvigsk Parti Kirsten Bachmann, der også er næstformand i udvalget for landdistrikter, natur og fødevarer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. maj 2021 Kultur, Sønderborg

Sådan er Corona-reglerne for Sønderborg Sommer Revy

13. maj 2021 Kultur

Sønderborg Sommer Revy har modtaget myndighedernes restriktioner og de siger, at gæster gerne må sidde sammen i grupper med under en meters afstand, såfremt gruppen i forvejen har tæt kontakt med hinanden eller normalt ses på tilsvarende vis. En gruppe kan bestå af fra to og op til 60 personer. ”Vi er derfor i gang […]

Læs mere...