Slesvigsk Parti vil gøre lege- og sportspladser røgfrie

18. april 2020 Politik

Der er politisk enighed om at både unge og gamle skal kvitte tobakken i løbet af det næste årti, og børn skal slet ikke begynde at ryge. Kommunen er allerede gået med i partnerskabet Røgfri Fremtid. Det er også besluttet at folkeskolerne skal være uden tobaksrøg og rygning i arbejdstiden er forbudt for alle kommunalt ansatte.

”Står det til Slesvigsk Parti er det ikke nok. Kommunen har forpligtet sig til at arbejde for, at alle børn og unge under 18 år bliver røgfrie og at under fem procent af de voksne ryger i 2030. Skal vi nå målet skal yderligere til. Sønderborgs børn og unge skal kunne gynge og være fysisk aktive uden cigaretrøg”, siger gruppeformand Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Røgfrie miljøer indendørs og udendørs er anbefalinger i Sundhedsstyrelsens og røgfrihed i foreningslivet indgår i aktuelle drøftelser i Folkeoplysningsudvalget. Slesvigsk Parti mener, at røgfrie områder på boldbaner og offentlige legepladser, skal skåne børn fra passiv rygning men også modvirke en eventuel fristelse hos børn og unge til selv at ryge for at efterligne dårlige, voksne rollemodeller.

”Vi ved, at røgfrie udearealer kan rykke unges rygekultur. Rygning bliver ikke en del af normen, og som, børn og unge synes, hører til det almindelige liv”, siger Kirsten Bachmann, der er medlem af sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der ikke tale om et egentligt forbud men en henstilling.

”Vi satser på at skabe røgfri miljøer gennem venlige opfordringer og henstillinger”fortsætter hun. Skilte ved legepladser og sportsanlæg skal indikere, at rygning i området frabedes.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...