Slesvigsk Parti vil gøre skøjtebanen klimarigtig

15. maj 2020 Politik

Med forårets ankomst, er pladsen på Nørre Havnegade ryddet og skøjtebanen pakket sammen til dens sommerhi. Selvfølgelig skal Sønderborg også fremadrettet have en attraktiv skøjtebane, der løfter bylivet og tiltrækker besøgende. Det mener Slesvigsk Parti.

”Rigtig mange har været på skøjtebanen gennem årene og det har været fantastisk at se den opbakning skøjtebanen har i Sønderborg. Den er et aktiv for borger, handel og turismen. Men den er også en miljøsynder – det kræver handling”, siger Slesvigsk Partis gruppeformand Stephan Kleinschmidt.

”Uanset hvor skøjtebanen placeres skal den fremadrettet ikke ødelægge kommunens CO2-regnskab. Skal skøjtebanen erstattes – og det skal den snart – forventer vi derfor, at den skal være en miljømæssig bæredygtig skøjtebane, det vil sige at den skal være del af en CO2 neutral løsning”.

Ifølge Slesvigsk Parti kan en miljømæssig bæredygtig skøjtebane realiseres som demonstrationsprojekt ved blandt andet at benytte grøn energi fra vedvarende kilder til nedkøling af skøjtebanen og benytte energibesparende køleteknologi, der sikrer en effektiv afkøling af skøjtebane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endvidere at skøjtebanen isoleres for at mindske kuldetabet både nedad og mod den varme luft, når banen ikke er i brug og overskuds varme bruges til opvarmning af bygninger samt anvende LED pærer og spots til belysning af banen, foreslår Slesvigsk Partis gruppeformand Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2022 Erhverv, Sønderborg

Der er fordele ved at være en del af fællesskabet omkring SønderjyskE Herrehåndbold

29. november 2022 Erhverv

Der skal nogle penge i kassen hos SønderjyskE, når der hele tiden skal udvikles på SønderjyskE herrehåndbold – og en af vejene til at få sponsorer, det er, at klubben tilbyder virksomheder et medlemskab i SønderjyskEs erhvervsklub, som samles umiddelbart før hjemmekampene i Broager Sparekasse Skansen. “For at få SønderjyskE herrehåndbold til at blive en […]

Læs mere...