Slesvigsk Parti vil gøre skøjtebanen klimarigtig

15. maj 2020 Politik

Med forårets ankomst, er pladsen på Nørre Havnegade ryddet og skøjtebanen pakket sammen til dens sommerhi. Selvfølgelig skal Sønderborg også fremadrettet have en attraktiv skøjtebane, der løfter bylivet og tiltrækker besøgende. Det mener Slesvigsk Parti.

”Rigtig mange har været på skøjtebanen gennem årene og det har været fantastisk at se den opbakning skøjtebanen har i Sønderborg. Den er et aktiv for borger, handel og turismen. Men den er også en miljøsynder – det kræver handling”, siger Slesvigsk Partis gruppeformand Stephan Kleinschmidt.

”Uanset hvor skøjtebanen placeres skal den fremadrettet ikke ødelægge kommunens CO2-regnskab. Skal skøjtebanen erstattes – og det skal den snart – forventer vi derfor, at den skal være en miljømæssig bæredygtig skøjtebane, det vil sige at den skal være del af en CO2 neutral løsning”.

Ifølge Slesvigsk Parti kan en miljømæssig bæredygtig skøjtebane realiseres som demonstrationsprojekt ved blandt andet at benytte grøn energi fra vedvarende kilder til nedkøling af skøjtebanen og benytte energibesparende køleteknologi, der sikrer en effektiv afkøling af skøjtebane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endvidere at skøjtebanen isoleres for at mindske kuldetabet både nedad og mod den varme luft, når banen ikke er i brug og overskuds varme bruges til opvarmning af bygninger samt anvende LED pærer og spots til belysning af banen, foreslår Slesvigsk Partis gruppeformand Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...