Slesvigsk Parti vil ha’ en dobbeltrettet-cykelsti på Christian den Xs Bro

21. september 2021 KV21

En dobbeltrettet cykelsti på nordsiden af Kong Christian Xs Bro er en ny dimension i diskussionen om at forbedre cyklisternes forhold på broen. Ideen præsenteres af Slesvigsk Parti i forbindelse med de aktuelle budgetforhandlinger.

 Kong Christian Xs Bro er bygget i 1930 og ikke gearet til at håndtere de store trafikmængder, der hver dag passerer broen. Der ses ofte farlige situationer på broen, hvor der opstår konflikter og potentielt trafikfarlige situationer de bløde og hårde trafikanter imellem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor har Slesvigsk Parti i 2018 bedt om at få undersøgt, hvordan der kan skabes større trafiksikkerhed og bedre fremkommelighed for cyklister. Det var planen at markere arealet til cyklister med en anden farve end den øvrige kørebane. Det har dog vist sig at være umuligt. Nu suppleres cykelbanen med flere cykelsymboler. Det er dog langtfra nok for at øge trafiksikkerheden, mener Slesvigsk Parti og præsenterer nu ideen om en dobbeltrettet sti på broens nordside.

Det skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Som en kortsigtet løsning kan der ske en markering med flere cykelsymboler, men det vurderes ikke at være en optimal permanent løsning, når det gælder trafiksikkerheden. Der skal mere til. En umiddelbart forbedring af cyklisternes forhold vil kræve en ny sektion til de bløde trafikanter”siger Stephan Kleinschmidt, der er borgmesterkandidat for Slesvigsk Parti.

Ud over at gøre livet mere behageligt for bløde trafikanter er det planen, at den nye sektion på broen skal være med til binde byen sammen på tværs af havnen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”En ny selvstændig sidebro på broens nordside vil booste sammenhængskraften, øge trafiksikkerheden og fremme bæredygtig mobilitet i Sønderborg”, fortsætter Kleinschmidt.

 Der foreligger ifølge det sønderjyske parti en dokumentation fra By & Landskab og Celis Consult for, at der ved med en dobbeltrettet sti på broens nordside, som placeres på en hylde på den eksisterende brokonstruktion, kan gennemføres fornuftige og trafiksikre krydsninger på begge sider af Alssund. Og der kan findes en løsning, som ikke forstyrrer det samlede arkitektoniske udtryk af broen.

Artiklen fortsætter under annoncen

En sidebro skal skrives på listen over potentielle fremtidige anlægselementer, mener Slesvigsk Parti, der her og nu vil sætte gang i det indledende analysearbejde. I 2022 ønsker partiet at få belyst de bymæssige og samfundsmæssige effekter og minimere de tekniske og økonomiske usikkerheder i projektet.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Det Danske Kammerkor synger i Christianskirken

19. oktober 2021 Kultur

Det Danske Kammerkor spiller koncert i Christianskirken lørdag den 30. oktober klokken 15:00. På programmet er musik og tekster om efterår og livets forgængelighed. Naturen går til hvile og vi mennesker har så mange muligheder for at få det bedste ud af det hele, inden også vi må overgive os til ‘livets efterår’. Vi er […]

Læs mere...