Slesvigsk Parti vil ha’ shuttlebusser i Sønderborg

1. september 2021 Politik

I Sønderborg har vi oplevet en sommer med rigtig mange besøgende, både ferie- og dagsturister. Jeg forventer, at antallet i de kommende år vi stige yderligere grundet de mange arrangementer, herunder Tour de France i 2022 og andre kultur- og erhvervsarrangementer, som vil lægge pres på parkeringsmuligheder i byen, siger erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen i en pressemeddelelse fra Slesvigsk Parti.

Målet er, at alle får en god oplevelse af byen og får mulighed for nyde de mange tilbud, byen tilbyder. Det gælder selvfølgelig også for borgerne i Sønderborg Kommune. Og en god oplevelse starter ikke med lang tids søgen efter en parkeringsplads. En løsning er indretning af Park & Ride, en stor parkeringsplads uden for centrum, hvorfra shuttlebusser kører ind til byen. Derudover kunne man forestille sig særlige ruter eksempelvis rundt i Sønderborg by, en rute fra rutebilstationen til Dybbøl Banke eller en slotsrute rundt i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Slesvigsk parti foreslår, at der afsættes penge i budget 2022 til et pilotprojekt, så behov/efterspørgsel, finansieringsmuligheder og udførende  – offentligt privat partnerskab eller rent privat – kan afdækkes.

Men det er ikke alene infrastrukturen i Sønderborg by vi skal fastholde og forbedre. I det hele taget gælder det om at forbedre den offentlig transport til og fra Sønderborg by fra landdistrikterne og busforbindelsen mellem Flensborg og Sønderborg.

Det er opgaver Slesvigsk Parti vil prioritere i de næste år.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Kultur, Gråsten

Fint med besøgende til Høstmarkedet i Den Kongelige Køkkenhave

25. september 2021 Kultur

Både fredag og lørdag var der Høstmarked i Den Kongelige Køkkenhave i Gråsten – og lørdag gik der en del gæster rundt og nød både haven og solen. “Der har været pænt med gæster i dag, lørdag, mens det var mere sløjt fredag”, siger Kaj Nielsen fra Gråsten Æblefestivals styregruppe. Æblefestivallen har aflyst årets festival […]

Læs mere...