Slesvigsk Parti vil have flyttet biblioteket i Augustenborg

22. december 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Sønderborg Kommune har som led i en løbende strategiudvikling fået mere adgang til biblioteket. Men Augustenborg halter og det vil Slesvigsk Parti rette op på med flytning og modernisering af biblioteket i bykernen.

Biblioteksplanen beskriver en række forslag og anbefalinger om udviklingen af bibliotekerne. Nu vil Slesvigsk Parti sikre, at der ikke er langt fra ord til handling, når det gælder et forbedret bibliotekstilbud i Augustenborg.

Sønderborg Bibliotek står allerede i dag som et lysende eksempel på, hvordan fremtidens bibliotek ser ud. Sparerunden på biblioteksområdet blev aflyst og nu skal vi sikre, at også de biblioteker, der endnu ikke er selvbetjenende, oplever et stigende antal udlån. Biblioteket Augustenborg har de laveste udlånstal af alle lokalbiblioteker, dette gælder også for besøgstal. Det skal vi ændre”, siger gruppeformand Stephan Kleinschmidt, der gerne ser at et nyt bibliotek i Augustenborg sammentænkes med byens spirende kulturliv og historiske bygningsmasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den begrænsede åbningstid uden selvbetjenings muligheden og beliggenheden på Augustenborg Skole har gennem alle årene både før og efter kommunalreformen været årsag til den lave benyttelse. Derfor foreslår Slesvigsk Parti nu, at købe en centralt placeret bygning på Storgade, skriver Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

Vi ved, at tilgængeligheden er en afgørende faktor. Biblioteket skal derfor nu have en ny placering i egne selvstændige lokaler i kombination med en selvbetjeningsløsning. Og jeg ved at initiativet belønnes med stigende antal udlån“, siger Stephan Kleinschmidt.

Borgmester Erik Lauritzen siger, at flere politikere er bekendt med Stephan Kleinschmidts forslag, men der er stemning for at lade biblioteksledelsen pege på, hvad der vil være det rigtige omkring Augustenborgs bibliotek.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...