Slesvigsk Parti har æren for at det Blå Flag hejses i Egernsund

6. maj 2021 Kultur

Forberedelserne til årets badesæson er i fuld gang i Sønderborg Kommune og Friluftsrådet har netop godkendt, at sæsonen stiger til vejrs med ni blå flag. Foruden Lågmaj Strand vejrer det blå flag ved strandene Købingsmark Strand, Sønderborg Strand, Drejby Strand – Kerneland, Vemmingbund Badestrand, Alnor Strandpark, Fynshav Badestrand, Fluepapiret ved Sønderborg Slot og Mommark Marina.

Strandene og kysterne er et rejsemotiv for turisterne – et hotspot for børnefamilier og områdets borgere, mener Slesvigsk Parti, der havde Blå Flag-stranden i Egernsund med til forhandlingsbordet, da det gjaldt budgetaftale for 2021.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det betyder, at stranden nu på lige fod med de øvrige Blå Flag-Strande er ren og tilses jævnligt af kommunen. Vedligeholdes- og aktivitetsniveauet højnes og det er viceborgmester Stephan Kleinschmidt, der også er formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme godt tilfreds med.

”På mange strande vajer snart et blåt flag, der viser, at stranden lever op til en række kvalitetskriterier. Vi er stolte over at kunne tilbyde vores borgere og turister endnu en badestrand, hvor der gøres en særlig indsats for miljø, sikkerhed og gode oplevelser ved vandet”, siger Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse og han forstætter:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Strande og er et kæmpe aktiv for Sønderborg Kommune. Gode badeforhold, bedre faciliteter og større aktivitetstilbud giver en bedre oplevelse af strandene. Det er med til at generere god omtale og gøre flere interesseret i at besøge området i de kommende sommermåneder”.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Risiko for skybrud mandag morgen og formiddag

27. juni 2022 Samfund

I det sønderjyske er de første lyn også blevet registreret – og det første skybrud kan være lige på trapperne, skriver TVs Vejret. Et lavtryk med tilhørende koldfront ligger på tværs af landet og giver i de tidlige morgentimer kraftige regnbyger i det jyske. Det giver risiko for kraftige tordenbyger, der kan være med skybrud. […]

Læs mere...