Slut med at trawle i Lillebælt – men ikke i Flensborg Fjord

4. oktober 2022 Broager

Regeringen og partierne omkring Finansloven 2022 er blevet enige om, hvordan aftalen om et trawlfrit Bælthavet, som også gælder for Lillebælt og de sønderjyske fjorde – men ikke Flensborg Fjord, skal udmøntes.

Det skaber glæde hos Danmarks Naturfredningsforening.

”Det er en rigtig god dag for havnaturen i Bælthavet, der nu kan få fred og ro for bundslæbende fiskeredskaber, der igen og igen forstyrrer havbunden. Torskebestanden i Bælthavet er truet og tæt på kollaps. Et trawlforbud i Bælthavet kan blive startskuddet til den store genrejsning af vores havnatur og dermed også af torskebestanden, siger Maria Reumert Gjerding, præsident for Danmarks Naturfredningsforening, i en pressemeddelelse.

Trawlforbuddet vil dermed også stoppe det ødelæggende fiskeri med muslingeskrab i fjordene, og Flensborg Fjord bør også omfattes af denne beskyttelse.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Kultur, Augustenborg

Børn og barnlige sjæle er velkomne til julefest i Kultursalen

1. december 2022 Kultur

Augustenborghallerne inviterer børn og barnlige sjæle til juletræsfest nu på lørdag fra kl. 14.00 til 16.00 i Kultursalen i Augustenborghallerne. Sidste weekend var der juletræstænding i Slotsparken, men på lørdag er det Augustenborghallernes tur til at fejre julens komme. Det skriver halbestyrelsen i en pressemeddelelse. Juletræsfesten vil vanen tro være med masser af musik, sanglege […]

Læs mere...