Slut med fiskenet ved stenrevet Triton

14. november 2018 Samfund

Søfartsstyrelsen laver fra 20. november fiskeforbud på og omkring stenrevet Triton ved Sønderborg Slot.

Det sker efter, der har været farlige situationer med dykkere og snorklere, der har været ved at sidde fast i fiskenet, skriver Sønderborg Kommune.

Både tangskov og fisk har taget stenrevet til sig, efter at det blev etableret i 2016 som et kystnært formidlingsrev.

Her kan dykkere og snorklere følge de positive virkninger på havmiljøet, når der laves stenrev.

Såvel havmiljøet som havdyr og havfugle har gavn af, at tangskov får gode levevilkår på stenrevene. Det giver grobund for et miljø, hvor dyr trives – både under og over havoverfladen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desværre har også fiskere taget stenrevet til sig og placeret fiskegarn over det. Det har i skabt nogle farlige situationer, hvor dykkere og snorklere har været ved at sidde fast i fiskegarnet.

Triton er et demonstrationsrev, som bruges meget af både danske og tyske dykkere, ligesom mange strandgæster benytter muligheden for at tage en tur ud fra Fluepapiret med maske og snorkel. Også kommunens naturvejledere bruger revet flittigt i deres undervisning, og de har den forløbne sommer haft flere hundrede elever med ude for at snorkel ved revet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Der er ikke sket ulykker endnu, og der skulle også nødig ske nogen. Derfor er vi glade for, at Søfartsstyrelsen har imødekommet vores ønske om at etablere et totalt fiskeforbud på og omkring revet inden for det afmærkede område. Der er 18 andre rev, hvor der ikke indføres fiskeforbud, så der er plads til alle”, siger kommunens biolog, Bo Mammen Kruse.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 112, Sønderborg

Frivillige brandmænd blev kaldt til brand i Holm

10. august 2022 112

Onsdag eftermiddag blev der ringet 112 fra Ellehave i Holm, hvor der var ild i en halmpresser. “De frivillige brandmænd fra Nordborg og Svenstrup fik hurtigt slukket ilden og der skete kun mindre materielle skader”, siger indsatsleder Jesper Grau til SønderborgNYT. Han tilføjer, at Havnbjerg Frivillige Brandværn også blev tilkaldt, men de blev ikke sat […]

Læs mere...