Slyngelorkestrets årlige koncert var igen virkeligt underholdende

21. januar 2023 Kultur

Dengang kronprins Frederik blev gift med den svenske prinsesse Ingrid, blev der skrevet en march til hende, Kronprinsesse Ingrids Honnørmarch.

“Men da Frederik så blev konge, så blev marchen erstattet af Dronning Ingrids Honnørmarch, som er præcis den samme. Det var kun navnet, der blev lavet om. Den vil vi nu spille for Jer og vi har valgt Dronning Ingrids Honnørmarch”, sagde konferencier og pianist Jesper Rahbæk Jespersen, inden Promenadeorkestret Lauseniana – ‘Slyngelorkestret’ – begyndte på koncerten lørdag eftermiddag i Alsions koncertsal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som solist havde orkestret fået Elsebeth Dreisig, der er opera-, operette og musicalsanger med og hun kunne blandt andet høres med sange fra My Fair Lady Les Miserables.

“Hvad lyder værre end to, der fløjter?”.

Sådan spurgte konferencieren, som selv havde svaret:

“Det gør dét, som I skal høre nu og jeg er glad for, at vi er udenfor tomatsæsonen”, svarede han og orkestret spillede et stykke, hvor alle musikerne også fløjtede. Det blev også spillet flere numre, som kommer fra ABBA.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Faktisk havde ABBA lidt problemer med rettighederne til navnet, fordi ABBA også er navnet på en fiskefabrik, men sagen blev løst i fred og fordragelighed og fiskefabrikken eksisterer den dag i dag”, sagde Jesper Rahbæk Jespersen.

Lausenianas repertoire er vidtspændende – fra wieneroperetternes fejende valserytmer overLumbyes indsmigrende melodier til vore dages moderne musicaltoner – men det er altid den glade, livsbekræftende musik, der spilles, og ved koncerter i udlandet er det naturligvis først og fremmest danske komponister, der står på programmet.

Artiklen fortsætter under annoncen

At orkestret har valgt det rette repertoire ses tydeligt af publikums interesse.

Det er Y’ Mens Club i Sønderborg, som var vært ved koncerten – og de bruger overskuddet på velgørenhed.

Du kan SE BILLEDER HER.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...