Små og mellemstore virksomheder i Sønderborg mødes af klimakrav fra kunderne

28. november 2021 Erhverv
Foto: Pressefoto, ProjectZero
Foto: Pressefoto, ProjectZero

Klimakampen er kommet til de små og mellemstore virksomheder, som i stigende grad bliver mødt med krav om at blive klimaklar og det var hovedbudskabet, da Sønderborg-områdets små og mellemstore virksomheder mødtes til ProjectZeros SMV-konference tidligere på måneden. Det skriver ProjectZero.

Næsten halvdelen af de danske SMVer er allerede i gang med at udarbejde klimamål, viser en undersøgelse fra Mandag Morgen og det er på tide, fordi internationale kunder og Danmarks største virksomheder er begyndt at stille klimakrav til deres leverandører, blandt andre Danfoss, der selv har sat ambitiøse klimamål og samtidig oplever stigende pres fra globale kunder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs ProjectZero har i samarbejde med Dansk Ingeniør Service lavet en screening af Sønderborg-områdets små- og mellemstore virksomheder og screeningen viser, at der kan reduceres 25 procent af Sønderborg-virksomhedernes samlede CO2-udledning, hvis de rigtige klimainvesteringer sker.

Mange af de screenede virksomheder risikerer at blive ramt af nye afgifter på CO2-udledning og det er derfor en god idé at få virksomheden gennemgået for besparelsespotentialer.

De typiske investeringer, hvor en virksomhed kan spare, er på ventilationen, trykluftkompressoren, tomgang- og standby-forbrug og konvertering til fjernvarmen. En uges dedikeret arbejdstid på tværs af ledelse, indkøb og teknisk personale kan bringe virksomhederne langt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan læse mere på ProjectZeros hjemmeside.

Denne artikel er bragt i samarbejde med Sønderborgs ProjectZero.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. januar 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet: Udvalgsformænd bestemmer ikke mere end andre i udvalgene

17. januar 2022 Politik

I Byrådet er socialdemokratiske Jan Prokopek Jensen for tredje gang spidsen for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget, mens der er nye ansigter på formandsposterne i de øvrige udvalg. Kjeld Stærk fra Venstre er formand for Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst, mens Enhedslistens Asger Romme Andersen har formandsposten i Udvalget for Natur, Klima og Miljø. De to […]

Læs mere...